Școli din Gorj premiate la un concurs de educație ecologică

510

Concursul național de educație ecologică „Școala Zero Waste”, destinat tuturor școlilor din învățământul gimnazial și liceal din țară, și-a desemnat câștigătorii. Trei unități de învățământ din Gorj își vor trimite elevii la o tabără de vară gratuită, unde au posibilitatea să câștige numeroase premii.

Pe durata celor zece săptămâni de concurs, școlile participante au fost încurajate, și punctate pentru asta, să organizeze vizite la stații de sortare a deșeurilor și de epurare a apei pentru a înțelege importanța colectării selective și importanța apei curate, să se implice în acțiuni de plantare, de voluntariat sau acțiuni de informare a comunității în care trăiesc, să refolosească creativ deșeurile și să colecteze selectiv, pentru a forma o generație de tineri responsabili față de mediul înconjurător.
Cei peste 10.000 de elevi participanți au recuperat 12 tone de plastic, 72 de tone de hârtie și carton, 3.8 tone aluminiu și 9 tone DEEE-uri.
Trei școli din Gorj vor participa gratuit într-o tabără de vară organizată la Arad. Este vorba despre Liceul Tehnologic Bîlteni, structura Școala Gimnazială Nr. 1 Peșteana-Jiu, care a obținut mențiune, și Școala Gimnazială Nr. 1 din Logrești, recompensată cu mențiune specială. De asemenea, în urma evaluării proiectelor înscrise de cele 30 de licee participante, echipa „Chimiștii” de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu, a fost declarată câștigătoare cu proiectul „Defileul Jiului – Arie Protejată! De cine?”
Școlile câștigătoare vor participa în perioada 20-25 august la Tabăra „Zero Waste Summer Camp”, organizată în județul Arad. Dintre acești elevi vor fi desemnați câștigătorii ediției 2019 a concursului. Premiile vor consta în laptopuri, biciclete, aparate foto și multe altele.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Ar fi interesant de vazut cati din echipa echipa „Chimiștii” de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu au semnat macar petitia ”Opriti distrugerea Defileului Jiului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here