Școală reabilitată complet. Scapă de WC-ul din fundul curții!

953

Elevii din satul Budieni al comunei Scoarța vor învăța într-o școală nouă, complet reabilitată. Unitatea de învățământ are mai bine de o jumătate de secol, iar elevii erau nevoiți să meargă la WC-ul din fundul curții.

„Am primit finanțare de 6,5 miliarde de lei vechi, iar Școala Gimnazială Budieni va fi reabilitată complet. Este în licitație și sper ca în toamnă, când copiii vor reveni la școală, să învețe în condiții normale, pentru că acolo toaleta este în fundul curții, încă mai sunt probleme de anvelopare a acoperișului. Va avea toalete noi și, zic eu, va fi o școală modernă”, susține primarul Ion Stamatoiu.
Probleme sunt însă la școala din centrul comunei, care încă nu a fost prinsă pe vreun program de finanțare. „Sunt 142 de copii aici, avem o toaletă tot în fundul curții, dar domnul președinte al Consiliului Județean, Cosmin Popescu, mi-a promis sprijin pentru a o reabilita. Din bugetul local chiar nu putem face toate lucrările”, conchide primarul Stamatoiu.

Elevi mutați în primărie
Din fonduri de la bugetul local, primarul Stamatoiu dorește reabilitarea fostului sediu al Primăriei Bobu, în care să fie mutați elevii de la școala din sat. „La Bobu avem probleme cu școala. E o școală mare, P+1, dar nu mai sunt decât 35 de copii. Sunt cei mici de la clasa 0 și clasele I-IV, cu o singură învățătoare. Nu se mai poate continua acolo, pentru că investiția este foarte mare. Ca să refaci acoperișul, ne costă aproximativ trei miliarde de lei vechi. Tocăria veche e prinsă în cuie, ușile sunt vechi, sălile de clasă sunt degradate”, spune Stamatoiu, care a găsit o soluție pentru acești elevi. „Am decis să reabilităm fostul sediu al Primăriei Bobu, unde deja am tras canalizare și conductă de apă și sper ca în toamnă să reușim să mutăm aici copiii. Elevii vor avea sală de clasă modernă, cu bănci, cu tot ce trebuie. Grădinița va avea separat sală de clasă, băncuțe, toalete. Cele două educatoare și învățătoarea vor avea și dânsele o cancelarie, așa cum e normal”, a mai declarat primarul Stamatoiu, care are de gând să înființeze o bază sportivă la Budieni: „Pe fostul sediu al școlii Budieni, care a fost demolat, noi deja am turnat o platformă betonată și intenționăm ca anul acesta să punem un covor sintetic, să îngrădim, să punem niște panouri de baschet, unde să se desfășoare orele de educație fizică, iar în weekend tinerii din comună să vină aici și să practice diverse sporturi”.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here