Şcoala Gimnazială “Sfântul Nicolae”, premiată la concursul naţional “Şcoala Zero Waste”

390

Ediţia 2015 a Concursului Naţional de Educaţie Ecologică şi Colectare Selectivă „Şcoala Zero Waste” a ajuns la final odată cu desemnarea câştigătorilor. Una dintre unităţile de învăţământ care a reprezentat judeţul Gorj la această competiţie, Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu, a reuşit să obţină premiul II.

„Şcoala Zero Waste” este un concurs de educaţie ecologică şi de colectare selectivă destinat tuturor elevilor din şcolile cu clasele I – VIII din România. Competiţia dă posibilitatea elevilor şi şcolilor să contribuie la protejarea mediului şi reducerea poluării şi în acelaşi timp să concureze pentru câştigarea premiilor puse în concurs. Ediţia 2015 a pus accentul mai mult pe realizarea de activităţi cu caracter educativ şi mai puţin pe colectarea efectivă a deşeurilor reciclabile. Înscrierea şcolilor în competiţie a avut loc în perioada 9 – 28 martie, iar concursul propriu-zis s-a desfăşurat între 20 aprilie şi 29 mai. Timp de şase săptămâni, 117 şcoli din 32 de judeţe, între care şi patru şcoli din Gorj, s-au întrecut în a colecta cât mai multe deşeuri reciclabile şi a organiza activităţi cu caracter ecologic. „În cele şase săptămâni de concurs, cei 11.255 de elevi participanţi la competiţie au colectat 140 de tone de deşeuri reciclabile, au organizat sute de activităţi cu caracter ecologic, dintre care menţionăm 34 de acţiuni de ecologizare a zonelor din apropierea şcolilor, dar şi în afara localităţilor sau pe cursurile de apa şi 15 acţiuni de plantare de copaci şi de pomi fructiferi. Elevii au creat şi distribuit în comunitatea locală mii de pliante şi afişe cu informaţii educative privind colectarea selectivă, au realizat numeroase filmuleţe educaţionale, emisiuni radio sau online de educaţie ecologică, piese de teatru, poezii, ateliere de reciclare creativă”, au anunţat organizatorii. Anul acesta, Premiul I şi Trofeul „Şcoala Zero Waste” a revenit Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Roşiorii de Vede, Teleorman. Unitatea de învăţământ a primit o tablă interactivă şi un videoproiector. Premiul II, constând într-un calculator şi o imprimantă multifuncţională, a revenit Şcolii Gimnaziale „Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu, iar Premiul III (videoproiector şi ecran de proiecţie) a fost acordat Şcolii Primare Domino Servite din Voiteg, Timiş. De asemenea, cei trei profesori coordonatori ai şcolilor câştigătoare au primit câte o tabletă.

0 waste (1)Premii şi pentru cei mai harnici elevi
În cadrul concursului au fost premiaţi şi cei mai harnici elevi, adică cei care au reuşit să adune cele mai mari cantităţi de deşeuri reciclabile. Premiul I, constând într-un laptop, a revenit elevului Vlad Mihai Văcaru, din Târgu-Jiu, care a reuşit să colecteze 3981 kg de deşeuri reciclabile, Premiul II, constând într-o bicicletă, a fost acordat Denisei Pescaru, din Agnita, care a adunat 2628 kg de deşeuri reciclabile, iar Premiul III, reprezentat de o tabletă, a revenit lui Teodor Adrian Costachescu, din Roşiorii de Vede, care a colectat 2316 kg de deşeuri reciclabile.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here