“Şcoala Europeană” din Baia de Fier, cu zero promovaţi la BAC

556

Niciunul dintre cei peste 60 de absolvenţi de la Liceul Tehnologic Baia de Fier nu a reuşit, în această sesiune, să promoveze examenul de Bacalaureat, susţinut în centrul de examen de la Târgu-Jiu. Rezultatul dezastruos s-a înregistrat însă la doar trei săptămâni după ce această unitate de învăţământ a primit, la Parlamentul României, certificatul și trofeul “Şcoală Europeană”. Directorul liceului, Ileana Cetină, a refuzat să răspundă, ieri, la telefon pentru a comenta rezultatul ruşinos.

Trei şcoli din Gorj au primit la jumătatea lunii trecute, la Parlamentul României, certificatul şi trofeul “Şcoală Europeană”, Liceul Tehnologic Baia de Fier aflându-se printre acestea. Distincţiile le-au fost oferite reprezentanţilor acestor şcoli în prezenta Ambasadorului Comisiei Europene, Angela Filote, a deputatului Ecaterina Andronescu și a Lilianei Preoteasa, generalul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, fiind şi el la eveniment.
La trei săptămâni însă după acest moment de gală, care a crescut prestigiul unităţii de învăţământ din Baia de Fier, rezultatele obţinute de absolvenţii de aici la Bacalaureat au demonstrat că liceul nu prea merită titulatura pompoasă primită. Liceul are zero promovabilitate la Bacalaureat, fapt care demonstrează nu numai nivelul de educaţie al elevilor de aici, ci şi felul în care dascălii şcolii i-au educat pe actualii absolvenţi.

LICEU BAIA TROFEUA doua oară, poate cu noroc
Cert este că, cei 61 de elevi care au susţinut BAC-ul în centrul de exmen organizat în cadrul Liceului Auto “Traian Vuia” din Târgu-Jiu, au picat toţi acest examen, obţinând medii sub 6.00.
Inspectorul general, Ion Işfan, a declarat după afişarea rezultatelor că nu ştia ca în Gorj să fie şcoli cu promovabilitate zero la Bacalaureat, menţionând că preferă să comenteze acest aspect şi procentul pe judeţ, abia după contestaţii. În ceea ce priveşte conducerea liceului din Baia de Fier, în ciuda faptului că am sunat insistent pentru a vorbi cu directorul unităţii, Ileana Cetină a preferat să nu ne răspundă, probabil fiind rămasă fără replică după afişarea rezultatelor.
Anamaria Stoica

4 COMENTARII

    • Doamna ,,Rodi ” vă inselati amarnic , nu cred ca ar trebui sa aducem aceste acuze dascalilor sau conducerii liceului .. Eu consider ca vina este in mare parte a elevilor deoarece NU vor sa invete , nici pe departe a profesorilor. 🙂

  1. Liceele din Targu Jiu au ajuns datorita coruptiei sa scota generatii de analfabeti. Multe dintre ele ar trebui desfiintate si reinfiintate scolile profesionale ( vezi Liceul Energetic cu 18 promovati din 204, Liceul Tehnologic Barsesti cu 3 promovati . Ce explicatii pot sa dea directorii acestor licee la intrebari cum ar fii : cum se explica ca elevi cu media generala a anilor de studiu peste 8 ,au obtinut la BAC media 2,40 ? Poate institutiile statului isi vor face simtita prezenta mai mult de acum! Atingerea grava a integritatii mentale a membrilor unui grup = GENOCID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here