Școala de Fete „Buna Vestire” de la Grădinari, a Mitropoliei Olteniei, face înscrieri în clasa a V-a. Sunt primite fete sărace și/sau orfane din Gorj

453

Asigurând gratuit cazare, masă, școlarizare până la absolvirea liceului și susținere financiară pentru a urma o facultate, Școala Gimnazială ”Buna Vestire” din localitatea Grădinari, județul Olt, aflată în cadrul Așezământului -mănăstire Buna-Vestire, sub patronajul Mitropoliei Olteniei, face înscrieri pentru clasa a V-a pentru fete sărace și/sau orfane din toată țara.
„Dacă în localitatea dumneavoastră este vreo familie ce nu își permite susținerea fiicei/fiicelor pentru școlarizarea la nivel gimnazial (cu perspectivă pentru cel liceal), se poate adresa conducerii școlii (Director Costea Anisoara, email: director@scoala-bunavestire.ro şi administrator Pr. Roman Costea, email: contact@scoala-bunavestire.ro, telefon: 0757.600.936 sau 0735010965). Școlarizarea se face în regim de internat (în vacanțe pot merge la familie), Biserica Ortodoxă asigură cazare, cheltuieli de școlarizare, masă etc. Viitoarele eleve trebuie să fie apte pentru intrare în colectivitate (sănătoase fizic și psihic), provenite din familii defavorizate/monoparentale/numeroase.”, este anunțul lansat pentru înscrierea în clasa a V-a a elevelor ce vor să urmeze cursurile Școlii de Fete din Grădinari, Olt.
Școala a fost înființată începând cu anul şcolar 2013-2014, este unitate de învăţământ preuniversitar de stat din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale cu statut de unitate acreditată și se adresează fetelor din judeţele: Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Dolj şi Olt, dar şi din celelalte regiuni ale ţării. Fetele admise vor începe studiile începând cu clasa a V- a și vor fi școlarizate până la absolvirea liceului. Cele care doresc să urmeze o facultate, vor fi sprijinite financiar în continuare de către Fundaţia „Buna Vestire“.
„Şcoala de Fete „Buna Vestire“ din Grădinari este o instituţie de elită care urmăreşte să dea posibilitate elevelor care au absolvit clasa a IV-a şi doresc să se înscrie aici în clasa a V-a să-şi dezvolte aptitudinile intelectuale şi practice în domenii diverse, în special matematică şi arhitectură.
Concomitent cu pregătirea de bază, elevele vor avea posibilitatea să urmeze cel puţin patru cursuri de pregătire pentru viaţă: bucătărie, patiserie, croitorie şi infirmerie.
Se asigură studiul limbilor străine (engleză, franceză, germană), cursuri de bucătărie, croitorie și infirmerie, pictură, broderie, ceramică.”, se arată pe site-ul școlii.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here