Școală cu prezență fizică! Gradul de ocupare a paturilor Covid, în Gorj

1107

Gradul de ocupare a paturilor Covid în Gorj este sub 10%, așa că toate școlile din județ vor face cursuri în format fizic, indiferent de incidențele calculate pe localități. Există însă și o excepție. În clasele unde se înregistrează trei cazuri de coronavirus, cursurile se mută în online pentru 10 zile.

Paturile din spitale destinate pacienților bolnavi de Covid-19 au, în prezent, un grad de ocupare de 22% la nivel național, iar niciun județ nu are peste gradul de 41%, au anunțat joi autoritățile. Menținerea școlilor deschise depinde de nivelul de ocupare cu bolnavi de Covid-19 a paturilor de spital, eliminându-se criteriul vaccinării în rândul cadrelor didactice sau rata de infectare din localitate. Când gradul de ocupare a paturilor din spitale va ajunge la 75%, toate școlile vor trece în online.
Județele cu cele mai mari rate de ocupare a paturilor de spital pentru pacienții cu COVID-19 sunt Cluj – 43,19%, Suceava – 41,19 % și Tulcea – 35,56%. În Gorj, rata este de 8,81%, anunță Ministerul Sănătății. Cele mai mici rate de ocupare a paturilor de spital sunt în județele Mehedinți – 4,8% și Brăila – 5.96%.
Raportarea privind gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale la nivel județean va fi făcută o dată pe săptămână, în ziua de joi, iar informațiile vor fi luate ca referință pentru a se aplica scenariul în ziua de luni a săptămânii următoare.
De asemenea, conform noilor modificări, s-au schimbat și condițiile în care se suspendă cursurile la apariția unor cazuri de COVID-19: activitatea într-o clasă sau grupă de grădiniță se suspendă pentru 10 zile la apariția a trei cazuri de COVID-19. Până la apariția acestor noi reglementări, clasa trecea în online pentru 14 zile la confirmarea unui caz de COVID-19. Se păstrează regula potrivit căreia o școală intră integral în online după suspendarea cursurilor în cel puțin jumătate din numărul total de clase.
Circa 400 de cazuri de Covid s-au înregistrat în Gorj, în ultimele două săptămâni, cele mai multe, peste 150, fiind raportate la Târgu-Jiu. În școlile din Gorj au fost depistate noi cazuri de coronavirus.
Este vorba de trei profesori care predau la Târgu-Jiu, Țicleni și Borăscu și de 12 elevi care provin de la școli din Târgu-Jiu, Motru și Novaci.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here