“Școala bunicilor” și-a redeschis porțile

283

Aproape 20 de seniori din Târgu-Jiu au ales să-și petreacă vara aceasta studiind limba engleză. Nu prin intermediul unor cursuri plătite, ci cu ajutorul voluntarilor de la Centrul Europe Direct Gorj.

curs seniori engleza (2)Centrul Europe Direct (CED) Gorj a reluat și vara aceasta cursurile de limba engleză gratuite destinate exclusiv seniorilor dornici să-și îmbogățească cunoștințele. Anul acesta, la cursuri s-au înscris 18 seniori care, împărțiți în două grupe de câte nouă persoane, își vor petrece următoarele săptămâni inițiindu-se în tainele limbii engleze, iar asta cu ajutorul voluntarilor CED Gorj, elevi de liceu care au dorit să împărtășească din cunoștințele dobândite pe băncile școlii. Startul lecțiilor a fost dat la începutul acestei săptămâni, urmând a se încheia spre sfârșitul lunii august.

curs seniori engleza (3)Cursul de limba engleză pentru seniori a fost inițiat în urmă cu trei ani, iar de atunci, cu ajutorul a zeci de voluntari, 54 de seniori au învățat să comunice în limba lui Shakespeare. Întreaga experiență s-a dovedit, până în prezent, a fi extrem de satisfăcătoare, atât pentru seniori, cât și pentru adolescenții care au îndeplinit rolul de profesori. Nu în ultimul rând, acest curs, ca toate celelalte organizate de Centrul Europe Direct Gorj, a dus la crearea unei punți între generații și la un schimb de experiență din care ambele părți au avut de câștigat.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here