Schimbări la Prefectura Gorj. Șefi noi la deconcentrate!

9117

Premierul Ludovic Orban a anunțat că toți prefecții și subprefecții numiți în timpul guvernării PSD vor fi schimbați după turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Vor avea loc schimbări și la conducerile instituțiilor publice. Cristian Rujan a fost numit prefect de Gorj la sfârșitul lunii august.

Prefectul Orban a explicat de ce ia această măsură abia după alegeri. „Acum i-am lăsat pe prefecți să organizeze alegerile, că dacă ne apucam să schimbăm prefecții, imediat ne-ar fi acuzat. (…) Pe de altă parte, vă spun foarte limpede. Prefectul este reprezentantul Guvernului în fiecare județ. Nu putem accepta să lucrăm cu cei pe care i-a pus Dăncilă sau mai știu eu ce pesedist din diferite județe în funcții de prefecți”, a spus Orban, în cadrul unei întâlniri politice.

„Ei sunt pe sens invers”
Liderul PNL susține că prefecții ar fi trebuit să-și dea demisia imediat după căderea Guvernului PSD. „Ei dacă ar fi avut demnitate, ar fi venit și și-ar fi scris demisia, pentru că așa procedează normal un om care înțelege că el este pe sens invers, că nu poate să reprezinte Guvernul Partidului Național Liberal și al opoziției în județ. Nu au plecat de bună voie, încă mai au timp să-și scrie demisiile după alegeri, dacă nu și le scriu, cu siguranță vom înlocui toți prefecții și toți subprefecții, nu există nici un fel de dubiu în privința asta”, a completat Orban.

Urmează alte schimbări
Liderul PNL a anunțat că vor avea loc schimbări și la conducerile instituțiilor publice, subliniind că toate funcțiile trebuie să fie ocupate de oameni competenți, în mod transparent.
„În privința celorlalte instituții care funcționează la nivel județean, v-o spun foarte clar, «depesedizarea» e necesară, dar, pe de altă parte, înlocuirea lor nu trebuie să se facă pe alte criterii decât de profesionalism, de corectitudine, de ocupare a pozițiilor publice ca urmare a unor concursuri drepte, transparente, care să permită ca în funcțiile de conducere să ajungă cei mai buni oameni”, a precizat Orban.
Și președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a declarat că, până la turul doi al alegerilor prezidențiale, nu a avut niciun fel de discuții pentru numiri pe posturi de conducere de la nivel local sau central. „După alegeri discutăm și de lucrurile acestea”, a punctat Vîlceanu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here