Schimbări în Liga a 2-a. Pandurii şi-a depus cererea de participare

527

Cea mai bună echipă ilfoveană din eşalonul secund în ediţia precedentă de campionat, CS Afumaţi, nu va mai juca la acest nivel. Formaţia a decis să se înscrie în Liga a 3-a.
Informaţia a fost confirmată de antrenorul trupei, Vasile Neagu, iar oficialii de la Afumaţi au făcut o adresă către FRF în care au înştiinţat forul autohton despre decizie.
Se pare că hotărârea vine după ce primăria din zonă şi-a retras sprijinul financiar oferit echipei. Clubul care va beneficia de această retragere este Metaloglobus Bucureşti.
“Nu ştiu ce s-a întâmplat la Afumaţi, pentru că eu ştiu că acolo e un club serios, e un nucleu de jucători foarte bun, ştiu că este un antrenor 100 la sută profesionist.
Este o surpriză, fără discuţie pentru mine.
În schimb, Metaloglobus, care şi-a reluat pregătirea de o săptămână sub conducerea celor doi antrenori secunzi Marian Vlad, respectiv Gigel Coman, este pregătită şi poate să înceapă fără probleme Liga a 2-a”, a comentat, pentru Liga2.ro, Marius Burcă, preşedintele Metaloglobusului. Interesant este că ultimele două formaţii care şi-au depus cererea de participare în eşalonul secund au fost Pandurii Târgu Jiu şi Dacia Unirea Brăila.

Banii de la acţionari, singura salvare
Tribunalul Gorj a decis ca acţionarii Pandurilor să vireze în conturile clubului aproximativ 2 milioane euro.
Cu toate că decizia poate fi atacată cu apel, actuala conducere a echipei a primit o gură mare de oxigen în lupta cu evitarea falimentului.
Totuşi, chiar în situaţia în care hotărârea instanţei va fi aceeași, rămâne de văzut cum şi când vor fi daţi aceşti bani.
Primarul municipiului, Marcel Romanescu, a declarat că nu are de unde să scoată 20 miliarde de lei vechi peste noapte.
“Vom vedea exact care este soluţia şi dacă sunt şi persoane vinovate pentru situaţia în care ne aflăm, pentru că ar fi anormal ca și cei din Târgu-Jiu să plătească pentru nişte datorii făcute anterior şi poate asumate de anumite persoane. Voi analiza foarte bine această hotărâre.
Primăria nu are în acest moment această sumă de bani, nu am prevăzut în buget, nu ne imaginam că o să ajungem într-o astfel de situaţie şi nici nu ar fi corect ca pe mandatul meu de primar, din acest buget, să plătesc această datorie de 20 de miliarde.
S-ar putea să fie anumite persoane responsabile de situaţia în care ne aflăm şi dacă există o astfel de culpă trebuie să plătească”, a spus Romanescu la un post de radio local.
În schimb, Complexul Energetic Oltenia trebuie să achite pandurilor 64 miliarde de lei vechi, suma pusă de liderul sindical Constantin Creţan “în cârca” foştilor manageri.
“Ar trebui să plătească persoanele vinovate care au fost la conducerea Complexului Energetic Oltenia, începând cu Laurenţiu Ciobotărică şi Laurenţiu Ciurel. Sunt direct responabili pentru că s-au retras din asociere, iar banii i-a gestionat Marin Condescu, care nu răspunde penal şi nu plăteşte nici banii la instituţiile financiare, pentru că s-au constatat nereguli şi ilegalităţi.
CEO ar avea bani, dar nu trebuie să plătească prostiile lui Ciurel şi Ciobotărică. Condescu nu şi-a plătit frauda către finanţe”, a afirmat Creţan.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.