Schimbări în cadrul IPJ Gorj! Șeful de la Motru, numit la conducerea Poliției Novaci

4161

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Gorj a făcut schimbări la două subunități din cadrul instituției. După un an în care a condus Poliția municipiului Motru, Daniel Popescu a fost numit la comanda Poliţiei oraşului Novaci, fiind, totodată, și şeful Secţiei Nr. 9 Poliţie Rurală Novaci, prin concurs. În locul său, la Motru, a fost împuternicit, pe o perioadă de șase luni, subcomisarul Radu Vlădulescu, șeful Biroului de Investigații Criminale, birou care este condus, de ieri, de subinspectorul Marius Duduială.,,Cei trei polițiști au dat dovadă de profesionalism în aplicarea legii, precum și în activitățile pe care le-au desfășurat până în prezent. Au demonstrat că Poliția înseamnă un cumul de valori individuale și instituționale, de vocație profesională, respectarea legii, integritate, forță de muncă și responsabilitate”, a declarat Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Adjunctul șefului Poliției Motru este Alexandru Prejbeanu, soțul purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, care ocupă această funcție, după ce a susținut concursul. Comisarul șef Daniel Popescu, noul șef al Poliției Novaci, este absolvent al Academiei de Poliție, promoția 1999, având o vechime totală în muncă de aproximativ 20 de ani.
,,A activat în cele mai importante structuri ale poliției, iar pe parcursul a zece ani a coordonat Compartimentul Antidrog din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, ocazie cu care a contribuit la destructurarea mai multor grupări infracționale, care aveau ca preocupări traficul și consumul ilicit de droguri.
În mod concret, ca specialist în cadrul structurii a acționat pentru identificarea și luarea măsurilor legale față de un grup de persoane, care procurau, din străinătate, substanțe stupefiante și alte produse cunoscute sub denumirea generică de etnobotanice, pe care, ulterior, le comercializau prin localurile publice și unitățile de învățământ de pe raza județului Gorj. În acest caz, au fost luate măsuri preventive față de șapte tineri, iar față de consumatori s-a dispus colaborarea cu Agenția Națională Antidrog și alte instituții, în vederea integrării într-un program special de recuperare”, potrivit reprezentanților IPJ Gorj. Daniel Popescu a contribuit și la destructurarea unei grupări de proxeneți și complici ai acestora, care, în vara anului 2014, au fost reținuți și, ulterior, arestați, sub acuzația că obligau mai multe tinere din localitate, să se prostitueze în străinătate și în cluburi de pe litoralul românesc.
Inspectoratul de Poliție Județean Gorj este condus, de o săptămână, de comisarul-șef Decebal Drăghiea, în urma concursului care a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, la sediul IGPR. Adjuncții săi sunt Daniel Fețanu și Ion Frățilescu.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here