Schimbarea furnizorului de curent se poate face până la 30 iunie

1485

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a anunțat că a aprobat ordinul prin care se prelungește termenul de tranziție către un furnizor de energie electrică până la 30 iunie. Oricum, CEZ Vânzare, care asigură alimentarea cu energie electrică a județului Gorj, anunțase prelungirea până la data de 30 iunie 2021 a termenului până la care clienţii pot studia ofertele sale concurenţiale.
„Clienţii vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor şi vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat. De asemenea, cel puţin până la data de 30 iunie 2021, clienţii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, şi vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială cu valoarea cea mai mică”, a transmis ANRE. Ordinul ANRE prevede obligații suplimentare pentru furnizorii de ultimă instanță de informare a clienților casnici. Astfel, aceștia au obligația de a transmite, odată cu fiecare factură emisă până la data 30 iunie 2021, o informare privind procesul de liberalizare a pieței de energie, precum și un Formular de selecție ofertă.
„Formularul de selecție ofertă conține oferta concurențială cu valoarea cea mai mică, o ofertă concurențială alternativă și oferta de serviciu universal, oferte aplicabile în semestrul I 2021, precum și valoarea reducerii comerciale acordate și perioada de aplicare. Prin completarea acestui formular clientul poate alege direct oferta concurențială optimă, iar transmiterea formularului prin selecția unei oferte constituie acordul de contractare și, implicit, obligație contractuală pentru ambele părți. Contractul intră în vigoare în 5 zile de la data primirii de către furnizor a formularului de ofertă completat și semnat de către client”, mai precizează ANRE.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here