Şcheau, înlocuitorul lui Cilibiu în CJ Gorj

711

Mircea Şcheau este următorul în lista aleşilor PDL pentru Consiliul Judeţean, asta dacă Nicolae Cilibiu, trecut la PSD, şi-ar pierde, în urma acestui transfer, mandatul. Cel puţin asta a anunţat preşedintele democrat-liberalilor gorjeni, Dan Vâlceanu, menţionând că nu vrea să piardă un mandat de consilier judeţean, asta deşi Ordonanţa nr. 55 a permis acest transfer. În PDL, deşi procedura nu s-a îndeplinit, a început să se discute despre înlocuitorul lui Cilibiu, unii spunând că Vâlceanu vrea să sară peste Şchiau pentru a-l promova în Consiliul Judeţean Gorj pe secretarul general adjunct, Marius Băcescu.

“Practic tot şase consilieri judeţeni democrat-liberali rămânem, pentru că odată ce Cilibiu îşi va pierde mandatul, va intra următorul supleant”, a declarat, marţi, Dan Vâlceanu, cele spuse creând valuri în cadrul PDL Gorj. Asta pentru că următorul în lista de supleanţi este Mircea Şcheau, fost candidat la Senat al PDL Gorj, dar nepromovat într-o funcţie de conducere de noua echipă de la vârful organizaţiei judeţene a PDL.
Vâlceanu nu l-ar vrea pe Şcheau şi pentru că acesta a avut opinii pozitive legate de activitatea lui Laurenţiu Ciurel, manager al CEO, fost vicepreşedinte al PSD Gorj.
Cu toate acestea, legal, lui Şcheau nu i se poate anula dreptul de a fi următorul supleant în lista de aleşi portocalii, asta deşi Vâlceanu ar vrea să sară peste acesta şi chiar peste încă un membru pentru a ajunge la Băcescu.

Procedură greoaie
Mircea Şcheau a refuzat să comenteze legat de cele ce se discută în rândul colegilor săi de partid, îşi exprimă însă încrederea în aceştia şi doar a confirmat că este următorul în lista de supleanţi, depuse la BEJ în 2012. Şcheau are însă toate motivele să refuze o discuţie pe această temă deoarece cunoaşte că procedura pentru o potenţială înlocuire a lui Nicolae Cilibiu este greoaie şi poate da şi greş. O astfel de decizie trebuie luată în Biroul Permanent Judeţean al partidului, trebuie luat act de aceasta, trebuie operată apoi excluderea lui Cilibiu din PDL Gorj şi abia, în final,se poate apela la organele în drept.
Astăzi la prima şedinţă de Consiliu Judeţean Gorj, PDL va defila cu 5 consilieri, în timp ce PSD va avea 18, PPDD va avea doi şi vicepreşedintele CJ, iar PNL cu unul în minus.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. Interesant articol. Probabil comandat si platit de Mircea Scheau pentru ai „forta” mana presedintelui Dan vilceanu pretru validarea sa in C.J. Pe de alta parte Dan Vilceanu are viziune si o gandire profunda preferadu-l pe Marius Bacescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here