Scandal și bătaie în patru familii din Gorj

758

Polițiștii gorjeni au emis, în weekend, patru noi ordine de protecție provizorii. Unul dintre agresori a fost și reținut pentru 24 de ore, pentru că nu ar fi respectat restricțiile impuse de oamenii legii. Bărbatul de 46 de ani, din comuna Alimpești, a fost încătușat, sâmbătă, pentru săvârşirea infracţiunilor de violență în familie și nerespectarea ordinului provizoriu de protecție. ”Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că, acesta, în timp ce se afla la domiciliul comun, pe fondul consumului de alcool, ar fi exercitat acte de violență asupra mamei sale, în vârstă de 63 de ani, provocându-i leziuni, care au necesitat transportarea la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de cinci zile, conform căruia agresorul a fost evacuat din locuință, fiindu-i interzis să se apropie la mai puțin de 500 de metri de persoana vătămată sau locuința acesteia. În aceeași zi, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că bărbatul s-ar fi întors la domiciliu, încălcând astfel ordinul de protecție emis de polițiști”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Femeie amenințată cu moartea, la Târgu-Cărbunești
Un alt caz de violență în familie a fost înregistrat, sâmbătă, la Târgu-Cărbunești. Polițiștii din localitate au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 48 de ani, din oraș, și-ar fi amenințat concubina. ”Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că bărbatul, în timp ce se afla la domiciliul comun, ar fi devenit violent, ar fi distrus unele bunuri din locuință și ar fi amenințat-o cu moartea pe concubina sa, în vârstă de 46 de ani, pe fondul consumului de alcool și al unor neînțelegeri familiale. Având în vedere faptul că victima se afla în stare vădită de panică, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe o durată de 120 de ore, prin care s-a dispus ca agresorul să păstreze o distanță minimă de 100 de metri față de victimă, de fiul acestora, de locuința comună și de unitatea de învățământ unde studiază acesta”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de amenințare și distrugere.

Bătut de fiu și de noră
Tot în weekend, polițiștii au fost solicitați să intervină și în comuna Drăgotești. Un bărbat de 55 de ani a sesizat faptul că fiul său, de 36 de ani și concubina sa, în vârstă de 34 de ani, din localitate, l-ar fi agresat. ”A reieșit faptul că cei doi, în timp ce se aflau în locuința comună, de pe raza localității Drăgotești, l-ar fi agresat pe bărbat, provocându-i leziuni, dar acesta nu a solicitat să fie transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Având în vedere faptul că fiul bărbatului și concubina acestuia au avut un comportament verbal agresiv, inclusiv pe timpul cât polițiștii se aflau la fața locului, iar victima se afla în stare vădită de panică, au fost emise ordine de protecție provizorii pe o durată de 120 de ore, prin care s-a dispus ca și cei doi să părăsească temporar locuința comună și să păstreze o distanță minimă de 100 metri față de victimă. Totodată, în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj.

Neînțelegeri și într-o familie din Târgu-Jiu
Seria cazurilor de violență în familie a continuat duminică, la Târgu-Jiu. O femeie a anunțat că a fost victima unei agresiuni. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că, pe fondul unei neînțelegeri în familie, un bărbat de 51 de ani, din localitate, ar fi exercitat acte de violenţă asupra soţiei sale. Aceasta a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violență în familie, fiind emis un ordin de protecție provizoriu față de agresor.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here