Scandal într-o discotecă din Turburea

236

pistol-spre-obiectivUn doljean a fost reţinut de oamenii legii după ce a făcut scandal în faţa unei discoteci din comuna Turburea. Bărbatul este cercetat şi pentru faptul că a tras cu o armă neletală mai multe focuri în aer, în incinta discotecii, fugind apoi de la faţa locului. A fost depistat însă repede de poliţişti iar pe numele său a fost emisă ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Turburea au emis ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore împotriva unui bărbat de 32 de ani, din judeţul Dolj, suspectat de comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, fapte comise în incinta unei discoteci din comuna Turburea. Astfel, în dimineaţa zilei de 15 aprilie, în jurul orelor 05:08, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Turburea au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către administratorul unei discoteci cu privire la faptul că la terminarea programului, după plecarea consumatorilor, în incinta localului a intrat un tânăr care a tras cu o armă neletală, mai multe focuri în aer. “La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul Poliţiei Oraşului Târgu-Cărbuneşti şi Secţiei 7 Poliţie Rurală Turburea. Deşi tânărul care făcuse uz de armă, fără drept, fugise de la faţa locului, urmare a investigaţiilor efectuate în colaborare cu poliţişti ai Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase – I.P.J. Gorj, acesta a fost identificat ca fiind A.M., de 32 ani, din oraşul Filiaşi, judeţul Dolj. Din primele cercetări efectuate a rezultat că suspectul A.M., autorizat să deţină armă neletală de autoapărare, a avut un conflict spontan, în afara localului, cu P.V.C., de 35 ani, din comuna Bărbăteşti. Acest conflict a degenerat într-o altercaţie fizică. La un moment dat, suspectul A.M. şi-a luat arma nelatală cu bile din cauciuc şi a intrat în discotecă, după persoana cu care a avut acea altercaţie. Aici, suspectul A.M. a făcut uz de armă, fără drept, trăgând două focuri în plan vertical”, a precizat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Având în vedere probatoriul administrat în această cauză, poliţiştii au emis luni pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pe timp de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunilor ultraj contra bunelor moravuri şi uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept. Ieri, acesta a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

R.L.

Scaune în cap şi bile

Totul se întâmpla pe la 5.00 şi ceva dimineaţa, după ce toţi trăseseră bine la măsea. Scandalul a început în faţa discotecii, dar s-a mutat repede în interiorul localului, acolo unde gaşca din Filiaşi s-a mobilizat mult mai repede decât „ai noştri” din Gorj. De fapt, în scurt timp, tânărul de 32 de ani s-a dus la maşină şi a revenit în discotecă agitând un pistol cu bile în mână. Ca să arate că nu glumeşte, a tras două focuri de armă, unul în tavan, iar altul într-o uşă metalică. A fost luat apoi la rost chiar patronul discotecii, pe care pistolarul de ocazie l-a ameninţat că îl împuşcă dacă se bagă în scandal. Soţia patronului nici măcar nu a mai îndrăznit să iese din camera în care se afla în momentul împuşcăturilor , femeia spunând că acum şase ani a luat nişte scaune în cap şi nu mai dorea să repete experienţa respectivă. Cu scaune în cap s-a ales, în schimb, bărbatul din Bărbăteşti, care a încasat la greu şi pumni şi picioare în figură şi piept, filieşenii dovedindu-se bătăuşi buni. După ce l-au „rezolvat”, agresorii din Filiaşi s-au făcut nevăzuţi, dar nu pentru mult timp pentru că oamenii legii le-au dat repede de urmă. Ieri, procurorul care se ocupă de acest caz a dispus însă ca tânărul din Filiaşi să fie cercetat în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara, semn că nu există nici un pericol public atunci când un individ îşi foloseşte arma pentru a-şi face singur „dreptate”.

G.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here