Scandal după sancţiuni. „Este de râsul curcilor”

723

Tensiuni uriaşe în partidul lui Traian Băsescu de la Gorj. Trei aleşi locali au fost sancţionaţi pentru „neimplicare” în timpul campaniei electorale pentru alegerile din 26 mai. Liderului PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, i se cere acum demisia şi organizarea de alegeri în partid.

Comitetul Executiv Judeţean al Partidului Mişcarea Populară Gorj a decis, luni seară, prin vot, retragerea sprijinului politic pentru consilierul judeţean Liviu Andrei şi consilierul municipal Ion Săvoiu. Mai mult, consilierul local Leonida Belgher, cel care a adus cel mai bun scor pentru partid, a fost îndepărtat de la şefia PMP Alimpeşti. Celor trei li se reproşează oficial că nu au tras suficient pentru partid în campania pentru desemnarea membrilor Parlamentului European. Aleşii locali s-au dezlănţuit şi îl critică pe liderul PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu.

„O decizie pripită”
Aşa caracterizează consilierul judeţean Liviu Andrei sancţiunea primită din partea colegilor săi, în condiţiile în care partidul are prea puţini oameni care aduc voturi. „O decizie pripită. Am primit-o cu responsabilitate, cu capul sus, nu este nici un fel de problemă, nu e nici un sfârşit. (…) Mi s-a reproşat că nu am fost în campanie să lipesc afişe, că afişajul e cel mai important din punctul unora de vedere. Trebuie să faci o analiză profundă ca să iei o asemenea decizie”, a declarat Liviu Andrei, la Radio Infinit.
Acesta ia în calcul şi o acţiune în instanţă: „Aştept hârtia, să o văd, şi sigur că mă voi lupta pentru votul pe care l-am primit în 2016”.

Săvoiu: E o răfuială personală
În schimb, consilierul Ion Săvoiu, preşedintele interimar al PMP Târgu-Jiu, spune că în cazul său este vorba despre o răfuială personală. „Analiza activităţii mele a făcut-o, cred, într-un moment de furie domnul Daviţoiu văzând un rezultat care depăşeşte rezultatul pe care l-a avut domnia-sa la judeţ, un rezultat destul de ruşinos. Domnul Daviţoiu să nu uite că în campania electorală domnia-sa s-a plimbat, iar eu şi alţii am strâns voturi pentru Mişcarea Populară. A spus că nu m-am implicat. O chestie care este de râsul curcilor în condiţiile în care obţin un scor de 7,44% în Târgu-Jiu, unde am bătut şi ALDE. Este o răfuială personală pe care o are cu mine”, a punctat şi Săvoiu, PMP obţinând în Gorj un scor de 6% la alegerile din 26 mai.

Belgher vrea noi alegeri
Sancţionat a fost şi preşedintele PMP Alimpeşti, Leonida Belgher, în ciuda faptului că a înregistrat cel mai bun rezultat din judeţ pentru partid, de 17,16%. Consilierul local cere demisia lui Daviţoiu din fruntea partidului. „Nu cred că au un motiv ca să mă sancţioneze. Dacă tovarăşul Daviţoiu crede că partidul este pe persoană fizică, greşeşte. Eu îi spun să lase PMP-ul, să vină alţii competenţi să ridice partidul în procente. Eu aştept să-şi dea demisia şi să facem alegeri în partid”, spune Belgher, care crede că primarul din Stejari, Robert Păiuşi, sau consilierul Ion Săvoiu ar fi potriviţi pentru a conduce partidul.

Sancţiuni şi prea puţine comentarii
Preşedintele PMP Gorj nu a dorit să facă declaraţii pe seama afirmaţiilor celor trei sancţionaţi. „Nu le comentez declaraţiile. E o decizie a Comitetului Executiv Judeţean, nu a mea. A fost o analiză a activităţii depuse în precampanie şi campanie electorală, şi atât. Nu văd ce scandal să fie”, a punctat Nicolae Daviţoiu.
Sancţiunile vor fi valabile după ce vor fi validate de conducerea centrală a partidului.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here