Sărut mâna, doamnă!

366

Sărbătorim la 8 Martie ziua internațională a femeilor și această sublimă sărbătoare ne face să analizăm dintr-un unghi favorit pe partenerele noastre de viată, pe fiicele, mamele și bunicile noastre. Subliniem cu sinceritate că ele ne înfrumusețează viața tocmai că sunt frumoase, se îmbracă frumos, îngrijesc și iubesc florile, deci promovează frumosul prin tot ce fac. Orice bărbat e tulburat și aproape blocat când se află în situația de a admira mișcările grațioase și corpul perfect sculptat de natură al unui top model. Cu riscul de a fi catalogați naționaliști, vom rosti adevărul că româncele noastre sunt printre cele mai frumoase femei din lume. Femeile, pe lângă că-s frumoase, sunt și foarte importante pentru că ele sunt, în principal, responsabile de perpetuarea speciei umane. După consumarea actului de iubire, unde bărbatul are o ,,mică contribuție” urmează ca femeia să ducă la bun sfârșit sarcina în termenul de nouă luni fixat de natură. Nu e ușor deloc, ca să nu mai vorbim de suferințele de la naștere care se află la limita superioară a rezistenței ființei umane, suferințe pe care bărbații n-au cum să le știe. Nici în continuare nu e prea ușor pentru că proaspăta mămică trebuie să hrănească și să îngrijească bebelușul cu așa de multă grijă încât acesta să aibă un start perfect în viață. Se poate spune că sănătatea fizică și mentală a societății e asigurată, în bună parte, de doamnele noastre. Desigur că satisfacțiile sunt pe măsură când trăiește minunea alături de soț de a admira propriile trăsături fizice și temperamentale aflate la urmașul care este carne din carnea lor și sânge din sângele lor. Ce ne-am face noi fără micul dejun și cafeaua servite pe masă dimineața, fără cele două feluri de mâncare servite la prânz, fără balsamul lenjeriei de pat și a cămășilor spălate, fără hainele călcate pe care le îmbrăcăm când mergem la servici?Fiind fapte cotidiene s-ar putea ca unora să li se pară banale, dare le sunt foarte importante. Că femeile sunt și puternice și capabile au dovedit-o Nadia Comăneci, Simona Halep, Ana Aslan, Olguța Vasilescu și multe altele. De ce nu există și o zi a bărbatului? Tocmai de aceea… Așadar, vă sărutăm mâinile doamnelor și domnișoarelor și vă mulțumim pentru că existați și pentru că ne faceți viața frumoasă.
Dați-ne voie să vă comparăm cu zilele strălucitoare de primăvară și cu florile frumoase din grădină. Dați-ne voie să vă oferim ( imaginar)un mare buchet de flori aranjat ikebana și să vă urăm să rămâneți mereu tinere și frumoase. Dați-ne voie să vă admirăm și să vă iubim pentru că numai astfel ne putem aduce aminte de toate lucrurile frumoase de pe pământ.
Noi vă iubim seara și dimineața,
Vă iubim cum iubești viața.
Vă iubim și suntem beți de iubire,
Vă iubim în știre și în neștire,
Dar mai mult și mai tare iubim pe UNA,
În fiecare zi și întodeauna.
Transmitem aceste sincere gânduri și urări doamnelor și domnișoarelor din Târgu-Jiu, celor de pretutindeni și în veci tuturor și le mulțumim pentru că am învățat de la ele că nimic nu se poate crea (crearea copiilor e una supremă) fără muncă, fără efort, fără suferință.
Ion Mălăescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here