Sărbătoare în comuna Scoarța: Biserica de la Cerăt, ridicată cu 69 de ani în urmă, resfințită de Mitropolitul Olteniei

1177

Reabilitată recent, biserica din Cerătul de Copăcioasa, aparținând comunei Scoarța, a fost resfințită, duminică, de un sobor de preoți în frunte cu Mitropolitul Olteniei, Irineu. La slujba religioasă a fost prezent primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, viceprimarul localității, Mihai Arcuș, o parte a consilierilor locali, vicepreședintele PSD Gorj, Bebe-Viorel Ionică, și zeci de localnici.

Biserica cu hramul Sfântul Vasile cel Mare și Sfântul Dimitrie, fondată în 1948, în Cerătul de Copăcioasa, a fost, duminică, punctul de întâlnire al credincioșilor din Scoarța, adunați aici să participe la slujba de resfințire a lăcașului de cult, eveniment care se organiza după 69 de ani de la construirea clădirii.
Lăcașul de cult a beneficiat de reabilitare, iar pictura din interiorul bisericii este proaspătă, a anunțat, după slujbă, primarul Stamatoiu. “Am beneficiat de un ajutor de 65.000 de lei pentru reabilitarea bisericii și pentru pictura din interior, banii care au fost aduși pentru acest proiect de către deputatul Mihai Weber. Ne-a ajutat și domnul prefect Ciprian Florescu. Am avut niște băieți inimoși care s-au ocupat de lucrare, iar astăzi(duminică) ne-a ajutat Dumnezeu să și resfințim lăcașul de cult”, a spus primarul de Scoarța, Ion Stamatoiu. Prezența Mitropolitului Irineu la slujbă a făcut, ieri, neîncăpătoare bisericuța din Cerăt, credincioșii venind cu mare la evenimentul religios și aducând produse de pomană pentru cei morți. În Parohia Cerăt sunt în jur de 100 de familii, biserica resfințită, duminică, fiind locul în care membri acestora se duc la slujbele religioase, în timp ce în cimitirul din preajma bisericii și au îngropate rudele și pe cei apropiați.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here