Săpunaru, motiv de dispută între cei doi Iordănescu

251

Cristi Săpunaru a revenit la echipa națională după o perioadă destul de lungă abia după ce fostul jucător al celor de la FC Porto a semnat cu Pandurii, decizia sa legată de echipa tricoloră fiind legată și de plecarea lui Victor Pițurcă, antrenor cu care fundașul a avut în trecut o dispută în urma căreia a decis să decline viitoarele convocări.

Jucătorul Pandurilor a fost folosit de Anghel Iordănescu în amicalul cu Italia din toamna anului trecut pe postul de fundaș dreapta, deși la echipa de club a evoluat doar la închidere sau ca fundaș central, iar în primul joc din cantonamentul din Turcia a jucat ca fundaș central. Selecționerul Anghel Iordănescu spune că așteaptă o mână de ajutor de la fiul său, în sensul că și-ar dori ca Săpunaru să joace la echipa de club acolo unde ar dori să-l titularizeze și la națională, adică pe postul de fundaș dreapta: „Personal, mi-aş dori ca Săpunaru să joace la echipa lui de club ca fundaş dreapta. Dacă acolo ar juca fundaş dreapta, mi-ar uşura şi mie misiunea”, a declarat Iordănescu senior după amicalul jucat în compania georgienilor de la Torpedo Kutaisi. Răspunsul juniorului a fost plin de personalitate, Edi transmițându-i tatălui său că una e echipa națională, alta e echipa de club, iar nevoile Pandurilor vor prima atunci când el va alcătui echipa pentru jocurile gorjenilor din campionat: „O să-l vadă pe Săpunaru acolo unde este mai util pentru noi, pentru că și noi avem obiectivele noastre. Țin foarte mult cont de părerea lui și știu ce își dorește și Cristi. Dar ați văzut că oriunde l-am folosit, el a avut evoluții constant apreciate”, a fost răspunsul tăios pe care Edi Iordănescu l-a transmis tatălui său în privința postului pe care Cristi Săpunaru va juca la echipa de club.
Postul de fundaș dreapta la Pandurii pare a fi acontat de Ungurușan, jucător cu experiență care a făcut partide bune în acest sezon, poate cele mai sigure de la sosirea sa la echipa gorjeană, asta în ciuda faptului că a avut prestații notabile și în sezonul în care Pandurii a evoluat în grupele Europa League. În aceste condiții, dar și dorind să umple un gol destul de mare în centrul defensivei, Edi Iordănescu pare tot mai decis să-i acorde un nou rol lui Cristi Săpunaru, acesta urmând foarte probabil să devină noul „ministru al apărării” în ceata pandură.
Tehnicianul pandurilor nu are nicio emoție și crede că Săpunaru se va achita perfect de sarcinile noului post, așa cum s-a achitat și de cele ale mijlocașului la acoperire, acolo unde a fost distribuit în prima parte a campionatului, postură din care a reușit să devină și unul dintre principalii marcatori ai gorjenilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here