Săpunaru bagă bani în vistieria pandură

272

Pandurii se află printre echipele care vor fi recompensate de UEFA pentru că trimite jucători la Campionatul European care va începe vineri în Franța.
Forul european a stabilit o sumă pentru fiecare jucător ce se află în loturile echipelor naționale participante la evenimentul verii în fotbalul de pe Bătrânul Continent, în urma hotărârii luate în Liga 1 urmând a intra cel puțin 1,25 milioane de euro. Pentru fiecare jucător pe care îl trimit la EURO, cluburile primesc câte 5.800 euro pe zi. Perioada pentru care se plătesc banii se stabilește după ce se adaugă 14 zile la perioada pe care naționalele o petrec jucătorii la EURO. Astfel, cluburile din România vor primi bani pentru cel puțin 24 de zile.
Deși a avut trei jucători în lotul lărgit pentru Euro, Pandurii va fi reprezentată la Turneul Final din Franța doar de Cristi Săpunaru, care va trimite în conturile gorjenilor minim 139.200 euro. Dacă în lot ar fi rămas și Hora și Ropotan, Pandurii ar fi încasat cel puțin 417.600 euro, atât cât va lua Astra pentru aportul său la Euro, Alibec, Lung jr și Găman fiind jucătorii selecționați de Iordănescu senior. Steaua are cei mai mulți jucători la lot, patru, și va încasa cei mai mulți bani, din Liga 1 fiind în lotul României și un jucător de la Dinamo, restul fiind stranieri.
România va debuta la Turneul Final din Franța imediat după ceremonia de deschidere, contra țării organizatoare, vineri seara, de la ora 22.00.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here