Șapte primari din Gorj se alătură protestului ,,15 minute”, iniţiat de suceveanul cu autostrada de un metru! Mandachi: ,,Este senzațional!”

1443

Șapte primari din județul Gorj au decis să se alăture protestului inițiat de omul de afaceri Ştefan Mandachi, din Suceava, pentru construcţia de autostrăzi. Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu (PNL), Gigel Jianu, primarul municipiului Motru (PNL), Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia (PNL), Robert Filip, primarul orașului Rovinari (ALDE), Cristina Cilibiu, primarul orașului Turceni (PSD), Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin (independent) și Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești (PNL), au răspuns provocării lansate de omul de afaceri, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova. ,,Mă alătur demersului inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi.
Lipsa infrastructurii rutiere este o problemă a întregii țări și, dacă o astfel de formă de protest ar putea determina factorii de decizie să ia măsuri, atunci nu voi sta deoparte. Sunt convins că mulți cetățeni ai municipiului Târgu-Jiu mi se vor alătura și, în data de 15 martie, la ora 15.00, împreună vom atrage atenția Guvernului că România are nevoie de autostrăzi, iar Gorjul are nevoie de un drum expres!”, este mesajul postat, ieri, de Marcel Romanescu, pe pagina sa de Facebook.
Și primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a declarat că vrea autostrăzi și susține demersul lui Ștefan Mandachi.
Startul a fost dat, luni, de primarul orașului Rovinari, Robert Filip. ,,15 minute de grevă generală! Gorjul vrea drum expres! În data de 15 martie 2019, în mai multe localități din România se va protesta, timp de 15 minute, sub titulatura «15 minute de grevă generală. România vrea autostrăzi».
Întrucât în Gorj nu avem nici măcar un drum expres, fapt care îngreunează prezența investitorilor și dezvoltarea economică a județului, am decis, în calitate de primar, împreună cu angajații primăriei și cu o parte dintre consilierii locali, să ne alăturăm și noi protestului din 15 martie. În acest context, provoc primarii localităților situate pe traseul Drumului European 79, propozabil a deveni drum expres, să se alăture protestului desfășurat la nivel național și să cerem împreună alocarea de fonduri pentru construirea drumului expres, care să lege Gorjul de aeroportul din Craiova și de autostrada, ce urmează a se construi între Pitești și Craiova. Sper într-o reacție pozitivă din partea primarilor din Turceni, Bâlteni, Drăguțești și Târgu-Jiu”, a precizat Robert Filip.
După câteva ore, Cristina Cilibiu, primarul orașului Turceni, a răspuns provocării lansate de edilul din Rovinari. ,,Oraşul Turceni susţine protestul «15 minute de grevă. România vrea autostrăzi!». Și Gorjul are nevoie de autostrăzi sau cel puțin de un drum expres! La rândul meu, îl provoc pe domnul Ion Ciocea, primar al comunei Bustuchin, să se alăture protestului nostru. Mă aștept ca să fim cât mai mulți și să atragem atenția în așa fel încât să fie alocate fonduri și pentru crearea acestui drum expres, pentru că Gorjul este printre ultimele județe ca și dezvoltare economică și, totodată, ca și atragere de investitori. Și asta din cauza lipsei de infrastructură și a drumurilor. Poate în felul acesta, odată ce sunt mai mulți oameni de afaceri, primari și oameni influenți care toți țipă pe același ton, aceeași voce, vom atrage atenția celor de la București.
Cred că toți ar trebui să susținem acest demers al domnului Mandachi, pentru că, într-adevăr, și în Gorj, lucrurile au rămas un pic în urmă. Nu contează partidele, contează doar că vrem ca lucrurile să se miște un pic și să se întâmple și lucruri bune la noi, în fiecare localitate, în tot județul. Angajații primăriei, o parte din consilieri, prieteni mi se alătură. În data de 15, la ora 15.00, pentru 15 minute toată lumea va sta, va protesta, nu va face nimic, vom sista activitatea și, după ora 16.00, vom rămâne încă un sfert de oră pentru a continua programul”, a declarat, pentru Gorjeanul, Cristina Cilibiu, primarul orașului Turceni.
Ștefan Mandachi a declarat că a fost de mai multe ori în județul Gorj și i-a felicitat pe edilii care au anunțat că se alătură protestului lui, precizând că sunt un exemplu și pentru primarii moldoveni, care ,,au pornirea mai grea”. ,,Este senzațional”, a spus Ștefan Mandachi. Omul de afaceri a postat și un videoclip pe youtube, în care a precizat că a făcut un calcul conform căruia, până acum, a pierdut un an şi jumătate din viaţă la volan, parcurgând mai mult de 500.000 de kilometri în 15 ani de când are permis de conducere.
„În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15.00, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar! Provoacă măcar trei persoane să-şi suspende activitatea! E foarte simplu! Eu provoc trei anteprenori: Ion Ţiriac, Gigi Becali, Viorel Cataramă. Eu sunt doar unul, dar dacă am fi 1000? Dacă am fi un milion sau cinci milioane? Eu vreau autostradă aici, în Suceava, în Bucovina, dar tu poate vrei în Munţii Apuseni, în Maramureş, la Craiova sau la Timişoara. Anii trec, mă tem că mă ajung bătrâneţile şi nu mai apuc să văd autostradă la noi, aşa că, am construit eu un metru de autostradă în Moldova”, a declarat Ştefan Mandachi. Videoclipul său a devenit viral în mediul online. Omul, care a construit din banii lui un metru de autostradă, în Suceava, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în 2009 şi este avocat definitiv în cadrul Baroului Suceava.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here