„Săptămâna verde” în școli. Ce „lecții” vor face elevii

1456

Programul „Săptămâna verde” și Programul „Școala altfel” se desfășoară în școli, în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ.

Cele două programe nu se planifică în același modul de învățare, spun reprezentanţii Ministerului Educaţiei.
În „Săptămâna verde”, lecțiile vor fi despre protejarea mediului și a resurselor naturale. Activitățile care se pot organiza sunt următoarele: lecții în natură, dezbateri, jocuri de rol, fotografie vorbită, exerciții de construcție participativă a unor scenarii de viitor, vizionări de documentare, experimente, biblioteci vii, teatru forum, teatru legislativ, proiecte de servicii în folosul comunității, voluntariat, expediții și excursii în parcuri naturale și arii protejate, fără a se limita la acestea.
Nu se vor organiza cursuri după orarul obișnuit al unităților de învățământ, ci va fi un program special, în fiecare dintre cele 5 zile. La clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, din învățământul profesional și din învățământul postliceal, în perioada dedicată Programului „Săptămâna verde” se organizează activități de instruire practică”.
Școlile și grădinițele vor comunica inspectoratului școlar orarul programului cu cel puțin o săptămână înainte de perioada pentru care s-a planificat desfășurarea lui.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here