Șantaj electoral cu transportul elevilor! Copiii minerilor din localitățile aparținătoare Motrului, lăsați pe jos de afaceristul-candidat Murdeală

724

Câțiva zeci de elevi din Roșiuța, Ploștina, Leurda, Însurăței și Horăști au ajuns, ieri, cu întârziere la școlile din Motru, pentru că autobuzele, care îi duceau zilnic pe copiii minerilor la unitățile de învățământ din municipiu, au fost retrase, brusc, la garaj. Decizia i-a aparținut lui Mihai Murdeală, patronul SC Iris Trans SRL din Motru, afacerist abonat la banii municipalității și la cei ai Complexului Energetic Oltenia, implicat de data aceasta direct în campania electorală pentru oraș, el fiind candidat PMP la Consiliul Local. Astfel, Murdeală, într-un șantaj electoral evident, a oprit cele două autobuze pentru elevii navetiști pentru a forța mâna autorităților municipale să-i plătească o parte din datoria acumulată pentru serviciul de transport deja prestat. Gestul afaceristului i-a adus acestuia în cont, luni, 30.000 de lei dar și zeci de voturi în minus partidului lui Băsescu.

Primăria Motru a încheiat, iar, cu firma SC Iris Trans SRL, deținută de Mihai Murdeală, un contract în valoare de 300.000 de lei vechi, care consta în efectuarea, în cinci zile pe săptămână, mai puțin în perioada vacanțelor, a curselor de transport școlar ale elevilor din localitățile limitrofe municipiului, spre școlile din oraș. Contractul era necesar mai ales că municipiul nu are decât un microbuz școlar, insuficient pentru cei câțiva zeci de elevi care trebuie duși, zilnic, la școlile din Motru.

Interesul financiar, înaintea celui electoral!
Contractul destul de avantajos și unde a avut, de fiecare dată, monopol Murdeală, îi aduce afaceristului, și acum, cel puțin 30.000 de lei, lunar, în cont, banii provenind din bugetul municipalității. Dacă Murdeală s-a mulțumit însă până acum să se hrănească din banii publici și chiar să mai aștepte după ei atunci când autoritățile mai rămâneau în urmă cu plata, de când s-a făcut politician, patronul SC Iris Trans SRL, a schimbat macazul.
Mai exact, a început să bată din picioare cu nerăbdare “pentru banii săi”, și chiar să amenințe că trece la represalii dacă datoriile acumulate în ultimele luni, la transportul școlar, nu se diminuează rapid.

Elevii nu votează, părinții lor, da!
Și astfel, Murdeală, afaceristul din Motru, care și-a pus în ultimii ani roțile autobuzelor sale la dispoziția politicului și a intereselor sindicale, pentru ca, în schimbul serviciilor, să primească, pe bandă, contracte, cu fostele unități miniere și energetice din Gorj, și acum cu CEO, a făcut, ieri, un gest care îl descalifică. Atât ca om, cât și ca politician, așa cum se pretinde Murdeală de luna trecută, de când Partidul Mișcarea Populară l-a cooptat în rândurile sale.
Murdeală, anunțat pe 15 aprilie drept “o achiziție de valoare” a PMP, de către Aurel Slapciu, liderul organizației motrene, nu se dovedește însă decât o dezamăgire pentru colegii săi, arși la voturi pentru că noul coleg este, înainte de toate, afacerist și abia apoi PMP-ist.
murdeala si slapciu PMPMai exact, prinzând curaj după vizita electorală de joi a lui Traian Băsescu în Motru, candidatul Mihai Murdeală s-a gândit că finalul acestei campanii electorale trebuie să-l găsească măcar mai avut și mai fericit decât era înainte să cocheteze, cu adeziune, cu politica. Murdeală și-a făcut astfel calculul, recent, să încaseze toată datoria acumulată de municipalitate la transportul școlar, știut fiind că la CEO nu poate face scandal electoral, deoarece Ciobotărică nu candidează.
A decis astfel să avertizeze municipalitatea, indirect, că dacă nu îi achită, ieri, debitul pe trei luni va opri cele două autobuze obosite în garajul firmei. Cum autoritățile nu au percutat, Murdeală a oprit, luni, cele două autobuze, fără să-i pese că elevii nu aveau cu ce ajunge la școală. O parte a părinților și-au dus astfel copiii cu mașinile personale la Motru, în timp ce alții i-au condus pe jos, câțiva kilometri.
De altfel, mașinile și picioarele părinților au condus copiii până la porțile unităților de învățământ, știut fiind că autobuzele mari ale lui Murdeală nu își permit luxul de a transporta elevii chiar până la destinație.
Autobuzele, în cauză, staționează în Motru în două locații, pe strada Molidului și pe Calea Tismanei, loc din care copiii pleacă, pe jos, mai mult sau mai puțin, spre unitățile unde învață.

Ieri a luat 30.000 de lei, astăzi mai vrea încă 10.000!
Pe disconfortul elevilor, majoritatea copii de mineri, candidatul Murdeală a încasat însă, ieri, 30.000 de lei, solicitând alți 10.000 pentru marți, și încă 10.000 pentru miercuri. Vom vedea însă dacă autoritățile municipale vor percuta și astăzi la cererile celui care vrea să devină ales local și să decidă astfel soarta cetățenilor localității, când dovedește că nu îi pasă, mai deloc, de ei.
De altfel, revoltați, părinții elevilor navetiști din Roșiuța, Ploștina, Leurda, Însurăței și Horăști au spus, ieri, că îl vor taxa ca atare pe Murdeală, afaceristul care se vede pe loc eligibil la Consiliul Local Motru, pe 5 iunie.

Interesant este că, în urmă cu patru ani, Murdeală a făcut un gest similar, chiar și atunci având contract cu autoritățile locale. Motrenii își amintesc de șantajul electoral, dar și autoritățile locale care, nu ascund, că se așteptau și acum la același tertip.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

 1. Stimata domna Ana Maria Stoica,
  In vederea unei bune informari corecte a cetatenilor si a dreptului la replica va rog sa publicati aceste randuri.Ziarul la care dumneavostra scrieti articole luand puncte de vedere,numai unei parti implicate(asa este deontologic)este societate comerciala.
  Dupa cum bine stiti,orice agent economic isi poate credita afacerile din surse proprii sau credite bancare, pana la un anumit plafon.Firma mea a prestat serviciile conform contractului si nu a primit plata acestor servicii din luna Noiembrie 2015.Daca ziarul dumneavostra,are contracte de publicitate si nu incaseaza banii 6 luni,mai deruleaza contractul?Dupa cum afirmati si sunteti foarte bime informata de reprezentantii Primariei Motru,am solicitat macar jumatate dun suma restanta,inca de acum 2 luni de zile(a uitat probabil Hanu si Perisoreanu sa va informeze)dar am primit numai promisiuni.Am intocmit inca de acum 3 saptamani, adresa prin care am solicitat plata sumelor restante si chiar acum 2 saptamani am discutat personal cu Hanu,care mi-a spus ca nu au bani.In adresa am specificat ca daca nu primesc plata fprestanta o sa intrerup activitatea incepand cu data de 16.05.2016.Eu nu sunt in localitate de doua saptamani,dar in urma telefonului primi de la Hanu am decis ca sa mai circul inca o saptamana cu toate ca nu mai aveam nici carburant.Pot sa va informez ca am prinit in saptamana trecuta 20000 lei din restanta(daca nu ati fost informata de Hanu sau Perisoneanu)bani din care am cumparat motorina pe care o consumasem de la alte activitati.Am fost sunat de catre Perisorenu in cursul zilei de 19.05.2016,care primise o noua notificare de intrerupere a transportului scolar,si l-am informat ca nunam nici macar o posibilitate sa mai continui,daca nu o sa primesc ceva din sumele restante.
  In momentul in care copii nu au fost adusi la scoala a gasit Primaria 30000lei sa plateasca si inca 10000 si 10000 asa cum ati specifucat?Daca faceau plata pe data de 19 sau 20 Mai,credeti ca intrerupeam transportul?Transportul elevilor a fost reluat incepand cu ora 12 in urma discutiilor purtate de Perisorenu cu fiul meu,fara a fi cerut cel putin copia Ordinului de plata.
  Doamna Ana Maria,acum o sa va dezvalui bomba(pe care sunt sigur ca o cunoasteti,dar nu o publicati).Articolul dumneavoaastra trebuia sa aiba titlu:”TRANSPORTUL ELEVILOR DIN ZONA MOTRU A FOST INTRERUPT PENTRU NEPLATA SUMELOR RESTANTE DE CATRE PRIMARIE,DAR PRIMARIA ISI PERMITE SA PLATEASCA 3 AUTOBUZE CARE SA MEARGA LA MANASTIREA PRISLOP,FACAND TURISM ELECTORAL PENTRU PENSIONARI(membrii PSD).
  Deci bani pentru transportul elevilor nu au fost, dar pentru turism electoral da.
  Referitor la santajul politic.Nu am vrut si nu am avut intentia sa santajej pe nimeni.Adrese de intrerupere pentru neplata pot sa va pun zeci la dispozitie nu numai pe cea de acum patru ani.
  Apropo acum patru ani pe cine santajam politic?Imbarcarea elevilor se face din statiile stabilite de Primaria Motru,conform caietului de sarcini si licentelor de traseu.Autobuzele indeplinesc toate conditiile Legale pentru a circula pe drumurile publice,dar articolultrebuia sa pastreze nota tendentioasa.Va rog sa vedeti autobuzele de transport in comun din Craiova,Severin si acelasi tip de autobuze cu aceiasi vechime la Medias,sau o parte din autobuzele din Targu Jiu. Linistiti-l pe Hanu,pentru ca nici un parinte nu are nimic cu mine si imi cer scuze penrtu neplacerile provocate parintilor si copiilor cu toate ca mi-am cerut scuze acum trei saptamani si vineri cand au fost informati de intreruperea transportului.
  Stiu ca urmariti mediul virtual din Motru si stiu de asemenea ca stiti, ca provocarea lui Hanu nu a avut efectul scontat.Atatvde mult au dorit Hanu si Morega si le-a pasat de parintii si copii navetisti incat au platit autobuze pentru turism electoral in loc sa achite sumele restante labtransportul elevilor.
  In virtutea dreptului Legal la replica va rog sa publicati comentariul meu,pentru nu aduce atingere drepturilor firmei mele si al meu personal
  Va multumesc.

 2. Imi cer scuze pentru eventualele greseli,dar eu va citesc ziarul dumneavoastra cum apare si nu am avut nici ochelarii .
  Multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here