SANITAS salută ieftinirea medicamentelor

305

Federaţia SANITAS din România salută decizia Guvernului României, implicit a Ministerului Sănătăţii, de a reduce preţul medicamentelor cu un procent de aproximativ 20%.

Reprezentanţii SANITAS consideră că măsura de ieftinire a medicamentelor, susţinută constant de organizaţia sindicală, este binevenită pentru toţi pacienţii români beneficiari ai tratamentelor medicamentoase.
“Ne exprimăm încrederea că domnul Nicolae Bănicioiu – Ministrul Sănătăţii îşi va onora promisiunea făcută în faţa Consiliului Naţional SANITAS şi anume aceea că din economiile realizate în sistem odată cu introducerea cardului de sănătate şi reducerea preţului la medicamente, un procent important se va regăsi în majorarea veniturilor salariaţilor din sănătate”, susţine şi Valentin Popa, preşedintele SANITAS Gorj.
Medicamentele compensate se vor ieftini cu 20% de la 1 iulie, iar România va avea cele mai mici preţuri din Europa, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Acesta a explicat că în prezent toate preţurile sunt afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii, că spitalele şi Casa de Asigurări sunt înştiinţate asupra schimbărilor, iar toată economia care se va face va rămâne tot în bugetul ministerului.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here