Sancţiuni de aproape 180.000 de lei, aplicate de comisarii lui Giurcău

265
????????????????????????????????????

Conducerea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj a făcut publică activitatea de inspecţie pe ultimele trei luni ale anului trecut. Conform raportului, comisarii CJPC Gorj au aplicat zeci de sancţiuni în urma efectuării a peste 270 de acţiuni de control.

Activitatea de control efectuată la nivelul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj s-a desfăşurat în conformitate cu Programul stabilit la nivelul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, precum şi cu tematicile proprii de control. Astfel, în perioada octombrie-decembrie 2017 au fost desfăşurate un număr total de 271 de acţiuni de control, în urma cărora au fost încheiate 86 procese verbale de constatare a contravenţiei, dintre care un număr de 52 cu amenzi în valoare totală de 145.000 de lei şi 42 de avertismente. Tot în aceeaşi perioadă s-au înregistrat 159 de reclamaţii remarcându-se o creştere a numărului acestora în comparaţie cu trimestrul precedent atât datorită sărbătorilor de iarnă când creşte volumul desfacerilor de produse şi servicii, cât şi creşterii încrederii cetăţenilor în rolul şi importanța instituţiei. De precizat că valoarea măsurilor reparatorii a fost de 14.232 de lei. Totodată, în ultimele trei luni ale anului anterior, au fost dispuse şi măsuri legale în urma finalizării rapoartelor de expertiză a confecţiilor textile prelevate în trimestrul II din 2017, prin aplicarea a 4 avertismente şi a 9 amenzi în sumă totală de 34.000 de lei.“Pe parcursul trimestrului IV 2017 s-au efectuat acţiuni de control în temeiul unor tematici proprii după ce acestea au fost propuse şi avizate de structura ierarhic superioară, astfel fiind verificate: unităţile de alimentaţie publică şi structurile de cazare turistică, operatorii economici care comercializează legume şi fructe, confecţiile textile. În total s-au desfăşurat un număr de 26  de acţiuni de control în urma cărora fiind constatate 22 de contravenţii sancţionate cu 9 avertismente şi 13 amenzi în valoare totală de 37.000 de lei. În concordanţă cu atribuţiile legale, CJPC Gorj a realizat activităţi de informare, consiliere şi educare a consumatorilor cu privire la produsele şi serviciile destinate acestora, în primul rând, prin intermediul compartimentului de sesizări/reclamaţii ce poate fi accesat atât direct la sediul instituţiei, cât şi online sau telefonic”, a declarat Mădălin Giurcău, şeful CJPC Gorj.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Don’ comisar la IPJ Gorj cand aplici sanctiuni ca se functioneaza cu popota fara autorizatie fitosanitara???? Sau acolo nu e nevoie???? Rusine sa va fie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here