„Salvați Copiii” continuă dotarea maternităților! Echipamente au ajuns și la Târgu Jiu!

907

Organizația „Salvați Copiii România” a accelerat, în 2019, programul de combatere a mortalității infantile, capitol care încă plasează România pe unul dintre primele locuri din Uniunea Europeană, din cauze în general prevenibile sau tratabile. Astfel, în urma datelor centralizate transmise de medicii din țară, au fost dotate constant maternitățile din regiunea Sud-Vest Oltenia, cu echipamente medicale în valoare totală de peste 232.969 de euro. 

În regiunea Sud-Vest Oltenia, rata medie a mortalității infantile a fost în 2018 de 6,3 la mia de copii născuți vii în 2018, potrivit datelor procesate de INS. În interiorul regiunii însă sunt câteva clivaje semnificative:

  • în județul Gorj, rata mortalității infantile a fost de 7,0 la mia de copii născuți vii
  • în județul Dolj – 6,5 la mie
  • în județul Olt – 6,0 la mie
  • în județul Vâlcea – 6,0 la mie
  • în județul Mehedinți – 5,5 la mie. 

Salvaţi Copiii a ajuns până acum în regiunea Sud-Vest Oltenia a ţării cu 54 de echipamente necesare supravieţuirii nou-născuţilor, în valoare de 232.969 de euro, la maternitățile din Craiova, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Severin, Slatina, Caracal și Râmnicu Vâlcea.

Pentru că viața unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiția pe care o facem în maternități, Salvați Copiii România lansează un apel către companiile din România de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here