Salvat de pe munte după ce i s-a făcut rău

139

Un tânăr de 22 de ani din Baia de Aramă a avut nevoie sâmbătă după-amiază de ajutorul salvamontiştilor gorjeni pentru a fi adus cât mai repede la o unitate spitalicească, după ce, pe munte fiind, i s-a făcut rău.

Acesta se afla la cules de afine împreună cu alţi amici de-ai săi şi, conform declaraţiilor acestora, l-a un moment dat s-au trezit cu el scuipând sânge. Pentru că nu aveau ce să-i facă pentru a-i fi de ajutor în vârf de munte, amicii celui cu probleme de sănătate au apelat la salvamontişti, un echipaj din subordinea lui Sabin Cornoiu pornind degrabă către Retezat. Operaţiunea nu a fost însă deloc una uşoară, după cum aveau să constate cei care au plecat pe munte pentru a da o mână de ajutor.
„Şapte ore a durat întreaga operaţiune pentru că a trebuit să mergem foarte mult pe jos. În plus, în zona în care se afla bărbatul respectiv nu era semnal pe telefoane şi localizarea nu a fost deloc una uşoară. Noi l-am preluat pe acest tânăr de 22 de ani cu o targă şi l-am adus până la spitalul din Baia de Aramă, după ce colegii lui ne-au spus că scuipă sânge. Din fericire nu a fost nevoie să chemăm şi un elicopter SMURD pentru a-l transporta în altă locaţie. El mergea la afine şi la un moment dat i s-a făcut rău, cei care erau cu el hotărând în cele din urmă că au nevoie de ajutor pentru a evita alte complicaţii. Operaţiunea s-a desfăşurat la cota 2100, fiind una extrem de dificilă şi din cauza distanţei, dar şi a altitudinii la care am intervenit, din fericire totul terminându-se cu bine în cele din urmă”, a menţionat şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here