Salvamontiști din patru județe se pregătesc în Parâng, pe Cheile Galbenului

453

În această săptămână, în masivul Parâng, zona Cheile Galbenului – Baia de Fier, are loc o acțiune de pregătire profesională a salvatorilor montani din cadrul serviciilor Salvamont din Gorj, Caraș Severin, Hunedoara și Mehedinți.
„Acțiunea urmărește formarea salvatorilor aero care vor interveni în salvarea montană cu elicopterul din Punctul de Operare Aeromedical Caransebeș, arondat masivelor montane din aceste județe”, anunță Salvamont România.
Alături de instructorii asigurați de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație al MAI, în procesul de pregătire al salvatorilor montani se vor implica și instructori salvatori montani din cadrul Serviciilor Salvamont din Gorj, Prahova, Mureș și Maramureș.
Acțiunea este organizată de către Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Aviație al MAI și Salvamont Romania, având ca parteneri locali Consiliul Județean Gorj, Primăria Baia de Fier și Serviciul Public Județean Salvamont Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here