Un gorjean, care a lucrat pentru o firmă de transporturi rutiere din Slatina, a obținut în instanță salarii restante de câteva zeci de mii de lei. Neplătit, bărbatul și-a dat demisia și a început lupta cu fostul angajator. Tribunalul Gorj i-a dat câștig de cauză, dar fostul patron a atacat, zilele trecute, sentința magistraților gorjeni.
Procesul a fost deschis în luna februarie 2020, pe rolul Tribunalului Gorj – Secția Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale, gorjeanul cerând să-i fie achitate salarii restante în cuantum de 36.000 de lei, cu cheltuieli de judecată.
În motivarea cererii, reclamantul a arătat că a fost salariatul societății, pe postul de șofer, din data de 28.03.2018 până la data de 3.09.2019, când i-a încetat contractul individual de muncă prin demisie.
În instanță, fostul patron a susținut că, lunar, gorjeanul a primit o sumă de bani, cerând respingerea acțiunii.
În urma expertizei contabile dispuse în cauză, fundamentată pe documentele depuse în dosar (pontaje, state de salarii, contractele individuale de muncă), a reieșit că pe întreaga perioadă efectiv lucrată de reclamant, drepturile salariale restante sunt în sumă de 27.588 de lei.
În plus, gorjeanul a obținut și banii pe zilele de concediu neefectuate, în sumă de 2.552 lei.
Ținând cont de faptul că firma avea obligația să achite salariile la data stabilită în contract, înaintea oricăror obligații bănești, Tribunalul Gorj a admis cererea gorjeanului. Prin urmare, firma din Olt va trebui să achite diferențele de drepturi salariale neplătite.
„Admite acțiunea ulterior precizată. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma netă de 30.140 lei, reprezentând drepturi salariale restante. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 3.699,79 lei cu titlu cheltuieli de judecată. Cu apel”, a decis Tribunalul Gorj.
Pe 5 aprilie, firma de transporturi rutiere din Olt a atacat, prin apelare, sentința judecătorilor gorjeni.
IRINA IRINOIU