Salariații CEO reiau protestele la Târgu-Jiu și la subunitățile din Dolj

2159

Salariații CEO care au protestat peste un an pentru elaborarea și apoi aplicarea Legii 197/2021, vor ieși din nou în stradă. Chiar și după apariția legii 74 care ar fi mai bună, după cum spun politicienii ,,angajații din minerit și energie nu reușesc să iasă la pensie, totul blocându-se la Casa de Pensii Gorj.

Data vehiculată de o parte dintre liderii protestatarilor pentru reînceperea protestelor este ziua de 26 mai: ,,Probabil în 26 mai vom reîncepe o serie de acțiuni, chiar extreme, dar încă nu am decis cu exactitate când vom reîncepe să protestăm. Ne vom întâlni și vom stabili data la care vom ieși din nou în stradă”, a spus unul dintre protestatari. De asemenea, pe paginile de socializare, angajații CEO de la Dolj au transmis că vor participa la proteste.

,,E ca și cum minerii și energeticienii au lucrat în librării și frizerii”
Manu Tomescu, vicepre-ședintele Sindicatului Energia Rovinari, organizație care a părăsit FNME acuzând conducerea că nu mai reprezintă interesul membrilor de sindicat, a spus: ,,După cum puteți observa, Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii Publice refuză în continuare să ne recunoască activitățile pe care le-am desfășurat în carierele miniere și termocentrale, ca fiind activități în condiții speciale de muncă, în perioada cuprinsă între 1 aprilie 2001 – 18 august 2021!
Este ca și cum în toată această perioadă de peste 20 de ani, generațiile de mineri și energeticieni ar fi lucrat în librării, cofetării sau frizerii, ci nu în activități cu aceleași noxe și factori risc! (…) Unde este DREPTATEA în această țară, când unii care duc o viață de lux sunt răsplătiți cu pensii speciale, iar cei care muncesc în condiții grele, cu noxe și factori de risc ce le afectează grav sănătatea, nu li se recunosc condițiile de muncă, deșii acest drept le este prevăzut în lege!? Trebuie să luptăm și să îi facem să înțeleagă că trebuie să respecte legea și în cazul nostru, chiar dacă ne disprețuiesc pentru că suntem mineri și energeticieni! Trebuie să luptăm în continuare până când o să ni se dea ce este al nostru, adică până când legea 197/2021, o lege constituțională care este publicată în Monitorul Oficial, se va aplica în totalitate, așa cum se aplică tuturor celorlalte categorii profesionale, chiar și în cazul privilegiaților ce primesc pensii speciale!”, a mai spus liderul. Manu Tomescu este unul dintre salariații CEO care a protestat în stradă, din februarie 2021, alături de colegii săi.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here