Salariatele de la Tricotaje Motru, apel către DSP Gorj: ,,Vrem să muncim, deschideți fabrica”!

7145

Mai multe angajate de la SC MANUFACTURA Motru, cunoscută drept Tricotaje, cer public conducerii Direcției de Sănătate Publică(DSP) Gorj să redeschidă fabrica de confecții din localitate. Deja unitatea este închisă de aproape trei săptămâni, mai are o săptămână în care are interdicție de a reîncepe producția iar salariatele se tem că DSP ar putea prelungi a treia oară măsura luată, după ce în unitate s-a depistat un focar de coronavirus, fiind spitalizate peste 10 angajate, pentru că au fost infectate cu COVID 19.

Un astfel de apel a fost lansat pe rețele de socializare de către Florentina Petrișor, consilier local la Motru, totodată salariată a fabricii, mesajul acesteia fiind însoțit de o serie de comentarii similare. Femeile se tem că pot rămâne fără loc de muncă, dar și că patronii unității ar putea reloca Tricotajele, mutând fabrica în afara Gorjului, fiind pierdute astfel 350 de locuri de muncă din zonă.

În urma incidentului de la Tricotaje, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru au deschis un dosar penal și fac cercetări ,,in rem” pentru zădărnicirea combaterii bolilor, deja câteva zeci de angajate fiind audiate în cauză.

În perioada aceasta, la Tricotaje s-au făcut doar dezinfecții, din păcate, patronatul neîncercând să găsească soluții pentru readucerea personalului înapoi în producție. Conducerea fabricii poate achiziționa un tunel de dezinfecție, de exemplu, poate chema salariate în serii la muncă, poate achiziționa termometre speciale care să consulte temperatura angajatelor, într-un cuvânt poate asigura protecție salariaților la locul de muncă, urmare a situației de fapt. De ce nu, poate angaja un asistent medical care să aibă cunoștințe epidemiologice, ce poate verifica personalul…

Este normal să existe teamă pentru angajator în cazul unei noi îmbolnăviri, dar, dacă se iau măsuri de protecție, aceste incidente ar putea fi evitate. Salariatele se bazează pe buna credință a conducerii fabricii care s-a comportat cu cele infectat ireproșabil, pe perioada spitalizării, sunându-le și trimițându-se apă, fructe și pachete de la familie.

 

2 COMENTARII

  1. Au fost spuse atâtea neadevăruri despre MANUFACTURA DE MOTRU, pentru ca asa se numește. Sunteți printre cei care au făcut acest lucru. Noi ne plătim casele, mașinile, vacantele, ratele la bănci cu salariile primite la acest loc de munca. În ziua în care se virează primele nu înjura nimeni conducerea.

  2. Bună ziua! De unde știți dumneavoastră ce masuri a luat conducerea? Ați discutat cu aceasta? Și vi se pare normal ca o fabrica sa stea închisă și în a 21-a zi după apariția primului caz de coronavirus? Conform OMS simptomele apar după primele 7 zile de la expunere, adoptând-se acel interval de 14 zile pt siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here