S-au stins luminile de Ora Pământului

150

Primăria Municipiului Târgu-Jiu a marcat şi anul acesta Ora Pământului. Astfel, în data de 19 martie, între orele 20.30 şi 21.30, au fost stinse toate luminile din Parcul Central şi Parcul Coloana Infinitului, dar şi la sediul administraţiei publice locale, pentru a responsabiliza populaţia cu privire la problemele climaterice existente în acest moment, încălzirea globală fiind un subiect ce necesită o atenţie deosebită din partea tuturor. „Dăruieşte naturii energia ta!” este sloganul sub care s-a desfăşurat cea de-a VIII-a ediţie a evenimentului.
În acest fel, municipiul Târgu-Jiu s-a alăturat celor peste 7.000 de oraşe din 160 de ţări, pentru a arăta că protejarea naturii constituie o prioritate. De-a lungul celor şapte ediţii de până acum, peste 40 de oraşe din România au participat în mod activ la Ora Pământului şi sute de mii de români au stins luminile pentru o oră. Cu această ocazie, Liga Studenţilor din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a lansat lampioane zburătoare în Parcul de la Coloana Infinitului pentru a marca evenimentul.
Ora Pământului/ Earth Hour, iniţiativă a World Wildlife Fund Australia, se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din 2007. Proiectul a pornit de la dorinţa de a încerca limitarea efectelor negative pe care încălzirea globală le are asupra planetei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here