S-au ascuns în bar de frica fiului violent

876

Ziua de 1 Martie a fost una de coşmar pentru o familie din comuna gorjeană Dăneşti. Un tânăr de 26 de ani, pus pe harţă, a venit acasă şi şi-a ameninţat părinţii cu un cuţit, aceştia fiind nevoiţi să fugă din calea agresorului şi să se adăpostească într-un bar din localitate. Mihai a fost scos din casă cu poliţia şi a fost obligat de instanţă să nu se apropie la mai puţin de o sută de metri de propriii părinţi.

Un tânăr de 26 de ani din Târgu-Jiu îşi terorizează părinţii de fiecare dată când alcoolul îi ia minţile. Nu de puţine ori, târgujianul a ajuns pe mâna poliţiei, dar şi la psihiatrie, după scandalurile pricinuite în gospodăria părinţilor.

Evacuat din casă de poliție
Ultima dată, Mihai a fost scos din casă de poliţie, pe data de 1 martie. În jurul orei 20.00, el a ajuns la reşedinţa părinţilor din comuna Dăneşti. În loc să vină cu o floare sau cu un mărţişor la cea care i-a dat viaţă, tânărul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, şi-a ameninţat părinţii cu un cuţit. Tatăl a fost cel care a sunat la 112, pentru ajutor.
Cu o zi înainte, organele de poliţie au fost chemate la acelaşi domiciliu, după ce fiul, tot beat fiind, a provocat scandal. Poliţiştii l-au dus la psihiatrie, dar Mihai a părăsit spitalul pe 1 martie, când a dat buzna peste părinți şi i-a ameninţat cu moartea. Poliţia a emis un ordin de protecţie provizoriu, iar părinţii au cerut ulterior, la instanţă, emiterea ordinului de protecţie pe perioada maximă prevăzută de lege.

„Se tem pentru viaţa lor”
„Instanţa reţine că pârâtul recunoaşte că este violent când se află sub influenţa alcoolului, că într-adevăr a luat cuţitul şi a mers după părinţii săi, care au plecat de la domiciliu spre un bar din localitate, să se adăpostească de pârât. Se mai reţine şi faptul că reclamanţii, în timp cât a fiinţat ordinul de protecţie provizoriu, l-au căutat pe pârât, căruia i-au dat bani, haine şi mâncare. Din acest comportament rezultă că şi reclamanţii nu îşi doresc să fie în această situaţie, însă văzând că pârâtul în ultimul timp este total transformat când bea, se tem pentru viaţa lor”, se arată în motivarea instanţei de judecată din Târgu Jiu care a decis emiterea unui ordin de protecţie, pe o durată de șase luni, împotriva fiului violent. Asta deşi avocatul lui Mihai a solicitat respingerea cererii, considerând că pârâtul nu consumă droguri, ci doar alcool în fază cronicizată şi s-ar impune internarea într-un centru specializat. Părinţii au arătat că unicul lor fiu a mai fost internat de 4-5 ori la secţia Psihiatrie, la cererea organelor de poliţie, în prezent fiind cercetat penal pentru violenţă în familie şi ameninţare, după ce şi-a agresat tatăl chiar în a doua zi de Crăciun.
Irina IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here