S-au anulat și Europenele de gimnastică

740

Uniunea Europeană de Gimnastică a decis să amâne toate competițiile programate în lunile mai și iunie. Este vorba despre patru întreceri majore care nu se vor mai disputa din cauza pandemiei de coronavirus. Campionatele erau programate în perioada 30 aprilie – 30 mai. Este vorba despre Europenele de gimnastică feminină (Paris), Europenele de Trampolină și mini Trampolină (Gotteborg), Europenele de gimnastică ritmică (Kiev) şi Europenele de gimnastică masculină (Baku).
Campionatele de gimnastică artistică, feminin și masculin, erau și criterii de calificare la Jocurile Olimpice, pentru locurile cotă. Acum se caută soluții pentru alte criterii de calificare la competiția de la Tokyo.
„Principala noastră preocupare este întotdeauna siguranța sportivilor, a staffurilor tehnice, a fanilor și, fanii și partenerilor noștri. Având în vedere situația actuală, considerăm că amânarea acestor evenimente importante este cea mai bună opțiune”, a anunțat Farid Gayibov, președintele UEG.
Între timp, Federaţia Română de Gimnastică a luat decizia de a amâna alegerile pentru funcţia de preşedinte care urmau să aibă loc, joi, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului.
Carmencita Constantin şi Ioan Suciu sunt cei doi candidaţi care îşi vor disputa preşedinţia Federaţiei Române de Gimnastică după ce dosarele lor au fost validate de Comitetul Executiv al FRG la 12 martie. Alegerile pentru funcţia de preşedinte erau programate în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Gimnastică din 19 martie (ora 11.00). Mandatul viitorului preşedinte al FRG va fi valid până anul viitor, în 2021. Federaţia Română de Gimnastică are 56 de membri afiliaţi.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here