S-a suplimentat bugetul Programelor Naționale de Sănătate

111

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj derulează mai multe programe naţionale de sănătate. La finalul lunii septembrie, instituţia a primit o suplimentare de buget. Cele mai mari sume sunt alocate Programului Naţional de Oncologie și celui de Diabet.

Pentru programele naţionale de sănătate, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a primit, la finalul lunii septembrie, o suplimentare de buget. Astfel, pentru Programul Naţional de Oncologie s-a alocat suma de 730.000 lei, pentru Programul Naţional de Diabet – 945.000 de lei. O sumă importantă a fost alocată şi Programului Naţional de Transplant – stare post-transplant, fiind vorba despre 49.000 de lei. Mult mai bine clasat ca şi nivel al bugetului alocat este Programul Naţional de Hemofilie (profilaxie intermitentă) – 400.000 lei, alți 345.000 de lei alocându-se pentru Hemofile on demand.
Programul Naţional de Ortopedie a primit o suplimentare de 28.000 de lei pentru primele trei luni ale acestui an.
De asemenea, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit o suplimentare de 130.000 de lei și pentru medicamentele gratuite și compensate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here