S-a sinucis aruncându-se în Gilort

335

Trupul neînsufleţit al unei bătrâne din Albeni a fost găsit sâmbătă în apele învolburate ale Gilortului, după ce aceasta a luat decizia cea mai probabilă de a se sinucide. Felicia Alboiu, de 73 de ani, a avut parte de un sfârşit tragic, nişte localnici aflaţi cu vitele la păscut pe malul râului fiind cei care au găsit cadavrul acesteia.

Un bărbat şi o femeie cu fiica ei au observat că apa aduce ceva rostogolit de la deal, după ploile de vineri noaptea oamenii crezând că poate fi vorba de un copil sau de haine pe care viitura le putea lua cine ştie de unde. Aceştia povestesc faptul că au intrat în apă în momentul în care şi-au dat seama că este vorba despre o persoană.

“Noi eram pe aici cu vacile şi am văzut că vine ceva ce părea a fi un copil sau o plapumă, ceva mai mare aşa. Când s-a apropiat de noi am văzut un picior şi fusta şi atunci ne-am băgat în apa ca s-o tragem la mal. Norocul a fost că a trecut pe malul acesta, că dacă era pe malul celălalt, la cât e de adâncă apa, acum după ploi, nu ne riscam nici noi să ne băgăm şi cred că ar fi căutat domnii poliţişti mult şi bine şi cine ştie pe unde se oprea cadavrul. Am tras cu grijă ca să aducem la mal că ne-am gândit că apoi ne întreabă Poliţia dacă nu i-am făcut noi ceva, da ce să-i facem noi? Era moartă şi ne-am dat seama şi cine este, că am recunoscut-o repede, că avea ochii încă deschişi, deşi nu mai respira”, spune Octavia Temereancă, una din cele trei persoane implicate în acţiunea de scoatere a cadavrului la mal. Femeia decedată a fost identificată în persoana Feliciei Alboiu, soţia unui fost ofiţer de Miliţie din Gorj, fost şef la Serviciul Omoruri înainte de 1989. Colonelul Ion Alboiu nu a făcut nici un comentariu cu privire la cele întâmplate, el nefiind însă vorbit prea bine de către rude şi vecini, persoanele strânse pe malul Gilortului spunând că acesta nu-i dădea femeii bani şi îi făcea acesteia viaţa destul de grea. Martori şi rude susţin că bătrâna ameninţa tot mai des în ultima vreme că va merge să se arunce în Gilort sau în Jiu, asta după ce, pe iarnă, între ea şi soţul său fusese un proces în care acesta promisese că o va îngriji, inclusiv financiar. Trupul neînsufleţit al bătrânei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei, sinuciderea fiind însă una dintre variantele luate în calcul de către poliţiştii care anchetează acest deces, oamenii legii neexcluzând nicio variantă până la primirea unui raport oficial din partea legiştilor.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here