S-a semnat contractul pentru realizarea Centrului Infotrafic de la Târgu-Jiu!

832

Miercuri, edilul municipiului Târgu-Jiu a semnat la sediul din Craiova al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia contractul de finanțare pentru realizarea Centrului Infotrafic. Acesta are o valoare de opt milioane de euro.

Demarat cu finanțări europene, proiectul, nu numai că va moderniza traficul în Târgu- Jiu, dar va aduce schimbări majore în întreg municipiul. Acesta prevede: un centru de comandă și control dotat cu o platformă de comunicații de mare viteză, de ultimă generație; sistem de prioritizare a transportului public; sistem de informare a călătorilor care va funcționa atât la nivelul vehiculelor și stațiilor, cât și în mediul online prin aplicația mobilă pentru informarea călătorilor; sistem de monitorizare video pentru creșterea siguranței; sistem de e-Tiketing care va permite achiziționarea biletelor online, dar și asigurarea altor metode de plată rapide; reamenajarea a 38 de intersecții; 47 de stații de călători echipate cu panouri de informare a călătorilor privind timpul de așteptare și liniile disponibile în stația respectivă, dar și camere video de supraveghere cu rol de creștere a siguranței călătorilor și echipamentelor din stație; 35 de mijloace de transport în comun înrolate în sistemul de e-Tiketing; 5 mijloace de transport echipate cu sistem e-Tiketing.
,,Este un proiect extrem de important pentru Târgu-Jiu, mai ales că este interconectat cu alte două proiecte de care va beneficia orașul. Este vorba, în primul rând, despre modernizarea iluminatului public, care prevede, printre altele, asigurarea a 27 de kilometri de fibră optică, folosită atât pentru gestionarea iluminatului, cât și pentru fluxul de date necesar Infotrafic. Va fi permisă monitorizarea tuturor zonelor de risc, de la parcuri, zone periferice și până la unități de învățământ. Dispeceratul va cuprinde unități mixte formate din reprezentanți ai Poliției Locale, Poliției Rutiere și primăriei, pregătite să intervină foarte rapid pentru rezolvarea problemelor. Al doilea proiect cu care Infotrafic este interconectat, este cel referitor la modernizarea transportului în comun și care cuprinde sistemul e-Tiketing și cel de monitorizare video a stațiilor de călători. Sunt proiecte ample, gândite să modernizeze întreg municipiul Târgu-Jiu. Am făcut, deja, cel mai important pas în implementarea lor: avem asigurată finanțarea. Urmează licitațiile și demararea lucrărilor. În curând vom transforma întreg orașul. Este un pas uriaș pe care îl facem pentru un municipiu modern”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here