S-a înecat în lacul de la Piaţă

164

Un bărbat de 57 de ani şi-a găsit sfârşitul ieri dimineaţă în apele reci ale Jiului, trupul său neînsufleţit fiind descoperit în zorii zilei de către o femeie care trecea pe acolo.

Exact în zona podului de la Piaţa Centrală, martora respectivă a observat cadavrul cuiva plutind pe apă, ea sunând imediat la 112 şi anunţând ceea ce văzuse. Pompierii veniţi la faţa locului de urgenţă au scos foarte uşor la mal trupul ce plutea pe apă, un echipaj SMURD şi unul de la Ambulanţă începând imediat manevrele de resuscitare.
Zeci de minute s-au chinuit cadrele medicale să îl readucă la viaţă pe bărbatul înecat, însă în zadar. Medicul Maria Boncea a menţionat că nicio manevră nu a dat roade, trupul bărbatului fiind lipsit de semne vitale la momentul începerii intervenţiei. „Noi ne-am străduit, dar persoana respectivă era lipsită de semne vitale. Am făcut manevre de resuscitare până când personalul medical a obosit şi tot fără efect”, a menţionat medicul, bărbatul înecat fiind apăsat pe piept zeci de minute în speranţa că va da apa afară şi pulsul îi va reveni.
În cele din urmă, cadavrul său a fost preluat şi dus la Serviciul de Medicină Legală, pentru a fi făcută necropsia. Poliţiştii l-au identificat pe cel înecat ca fiind Ilie Cazan, originar din Runcu. Acesta avea în buzunar un act de identitate, de la rude anchetatorii aflând că, luni seara, bărbatul primise pensia şi mare parte din bani îi „spărsese” într-o cârciumă din Târgu Jiu, el având în trecut două tentative eşuate de suicid.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here