Ruşeţ şi-a dat votul pentru Blaga

340

ruset blagaPreşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ, a votat ieri în Senatul României pentru ca Vasile Blaga să fie preşedintele acestui for legislativ. Nu este însă pentru prima oară când Ruşeţ îşi arată aprecierea şi susţinerea pentru Blaga, senatorul gorjean fiind de partea sa şi în momentul în care fostul ministru al Ministerului Administraţiei şi Internelor a candidat pentru şefia PDL.

Democrat-liberalul Vasile Blaga a fost ales luni, de plenul Senatului, în funcţia de preşedinte al acestui for legislativ. Senatorul PDL a obţinut 69 de voturi pentru şi 63 împotrivă. Unul dintre voturile “pentru” i-a fost dat de senatorul de Gorj, Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj.

Pentru funcţia de preşedinte al Senatului a mai candidat alături de fostul ministru Vasile Blaga, susţinut de coaliţia de guvernare, actualul preşedinte al Comisiei pentru politică externă din Senat, Titus Corlăţean (PSD), susţinut de grupurile USL. În favoarea acestuia din urmă s-au exprimat 63 de senatori, iar împotrivă 69 de senatori. Potrivit Regulamentului Senatului, preşedintele acestui for legislativ este ales prin vot secret cu buletine de vot, fiind declarat câştigător candidatul care a obţinut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor. Voturile au fost numărate de o comisie specială din care au făcut parte Dumitru Constantin (PDL), Laurenţiu Coca (PSD), Titus Paşca (PNL), Bokor Tiberiu (UDMR), Vasile Nedelcu (independenţi). Şedinţa plenului Senatului a fost prezidată de vicepreşedintele democrat-liberal al Senatului, Petru Filip, cel care a deţinut interimar şefia acestui for legislativ după revocarea lui Mircea Geoană, şi de secretarii democrat-liberali ai Senatului, Orest Onofrei şi Gheorghe David.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here