,,RURAL FEST” continuă online

800

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a anunțat că manifestarea „RURAL FEST” va fi inclusă și anul acesta în cadrul Festivalului folcloric păstoresc ,,Coborâtul oilor de la munte”, ediția a XXVIII-a. Evenimentul se va desfășura în perioada 18 – 20 septembrie 2020, online, ca urmare a măsurilor impuse pe plan național privind limitarea riscurilor generate de coronavirusul SARS-CoV-2.

Potrivit organizatorilor, în cadrul celei de-a doua ediții a ,,RURAL FEST”, cei interesați vor putea ,,vizita” online, prin intermediul paginilor de Facebook ale instituțiilor organizatoare, Târgul de produse și meșteșuguri tradiționale, vor putea lua parte la un tur în imagini al muzeului care se găsește în cadrul Căminului Cultural ,,Ion Nițulescu” din Baia de Fier și vor putea asista la o lecție de preparare a pâinii de casă. ,,În cadrul Târgului de produse și meșteșuguri tradiționale veți putea alege online cusături și țesături, costume populare, bijuterii, miniaturi în lemn, produse apicole, produse lactate, dar și alte produse alimentare tradiționale din zona de sub munte. Fiecare meșter popular va avea trecute produsele pe care le vinde, dar și un număr de telefon, pentru a putea fi contactat de cei care doresc să cumpere. Mai multe costume tradiționale și obiecte vechi au fost expuse într-un muzeu din cadrul Căminului Cultural ,,Ion Nițulescu” în comuna Baia de Fier. În turul acestui muzeu puteți vedea costume din zona de sub munte, țesături, ceramică, un război de țesut vechi și alte obiecte din lemn folosite de gospodine. Tot în cadrul „RURAL FEST” vă propunem să urmăriți online o doamnă din Baia de Fier care va face pentru dumneavoastră o pâine de casă după o rețetă din generație în generație.
Mulți dintre noi ne amintim de aroma delicioasă a pâinii calde scoase din cuptor de către bunicile noastre. Mirosul și gustul acela nu puteau fi întrecute de nicio pâine caldă de la magazin. Pentru a vedea rețeta pas cu pas, ce ingrediente sunt folosite vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook”, au anunțat reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, cel care, împreună cu Primăria și Consiliul Local Baia de Fier și Căminul Cultural „Ion Nițulescu”, organizează această ediție a ,,RURAL FEST”.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here