Românii aleg Gorjul ca destinație de Paște

685

Din ce în ce mai mulți români aleg să își petreacă mini-vacanțele în județul Gorj. Atractiv prin zona montană Rânca, dar și prin alte frumuseți turistice, precum și datorită operelor brâncușiene, Gorjul tinde să fie bifat în opțiunile românilor de petrecere a zilelor libere ori a sărbătorilor.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Corina Martin, a anunțat faptul că agenţiile de turism din România au pus deja în vânzare pachete pentru vacanţa de Paşte din acest an cu discounturi între 10% şi 20%, dar şi pentru 1 Mai şi sezonul de vară. Pe lista destinațiilor de vacanță ale românilor pentru perioada Paștelui se află și Gorjul, acolo unde au fost deja vândute pachete turistice. ,,Tichetele de vacanţă îi trimit pe români în destinaţiile româneşti, ceea ce determină creşterea cererii pentru staţiunile turistice şi oraşele din România. Sunt deja puse în vânzare şi se vând foarte bine pachetele de Paşte în Bucovina, Maramureş, Transilvania, Gorj şi Banat, dar şi în Delta Dunării şi pe Litoralul românesc. Agenţiile de turism au pentru vânzări efectuate în ianuarie şi început de februarie, discounturi de 10-20% pentru pachetele de Paşte şi chiar şi de 30% pentru 1 Mai şi Vara 2020 pe Litoral, mai ales”, a declarat Corina Martin. În destinaţiile de agroturism, pachetele de Paşte includ participarea turiştilor la derularea tradiţiilor Pascale autentice româneşti şi mese îmbelşugate în hoteluri şi pensiuni care asigură servicii pentru toate bugetele şi preferinţele:
,,Litoralul românesc şi Delta Dunării vor fi o alternativă excelentă pentru turiştii care, altădată, preferau Bulgaria, de exemplu. Pachetele de Paşte pe Litoralul românesc au valori între 300 şi 600 RON/persoană, pentru sejururi de 3 sau 4 nopţi, în hoteluri de 3 şi 4 stele şi includ, adesea, transferul la slujba Lumină de la malul mării, un tur la mănăstirile din nordul sau din sudul Dobrogei şi chiar şi o plimbare cu o gondolă veneţiană în Portul Tomis, pe lângă serviciile de cazare şi masă.
Paştele 2020 în România va aduce un număr foarte mare de rezervări, un grad aproape de maxim în unităţile de cazare şi încasări şi venituri consolidate pentru operatorii din turism”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here