România întâlneşte Malta după ,,sperietura” de la Oslo

497

Echipa naţională de fotbal a României a ajuns încă de sâmbătă la Valletta, unde va juca în această seară cu prima reprezentativă a Maltei. Naţionala lui Cosmin Contra a smuls dramatic un egal în Norvegia, după o prestaţie neconvingătoare. ,,Dubla” lui Keşeru o ajută pe România să se menţină în cărţile calificării, dar succesul este obligatoriu cu modesta naţională a Maltei. Cosmin Contra nu se poate baza în acest meci pe Romario Benzar, revenit acasă în urma unui deces în familie, și Dragoș Grigore, suspendat după ce în partida cu Norvegia a primit al treilea cartonaș galben din preliminarii. Răzvan Marin şi Claudiu Keşeru sunt incerţi. Principalul naţionalei a recunoscut că România a fost aproape de o înfrângere la Oslo şi a declarat că va aduce mai multe modificări în primul unsprezece.
,,A fost un egal norocos, după felul în care am jucat până la 0-2. Pe de altă parte, acest spirit de a nu ne da bătuți există în rândul naționalei. Continuăm totuși să facem greșeli care ne costă puncte și calificări. Dacă nu încercăm să punem în aplicare ceea ce facem la antrenamente și greșim ca în curtea școlii, vom avea mult de suferit. Toată lumea e motivată, dar eu, ca antrenor, trebuie să iau decizii și să schimb. 100%, Ianis Hagi va fi titular în Malta, unde lucrurile se pot complica dacă nu vom fi serioși. Sunt șanse de calificare, important e să ne refacem, iar luni, în Malta, să câștigăm. Suedia are meci în Spania, iar noi putem egala Suedia la puncte. Trebuie să învăţăm din meciurile cu Suedia și Norvegia. Sunt bucuros pentru acest punct și acum rămâne să iau unele decizii”, a declarat Contra. Eroul din Norvegia, Claudiu Keşeru, a spus că în meciul cu nordicii România a obţinut un egal de moral. ,,Am dat dovadă de spirit de echipă. Am revenit de la 2-0. A fost o echipă masivă. În final, mă bucur că am plecat cu un punct de aici. Stăm bine pentru calificare, era mai complicat în cazul unei înfrângeri. Am refuzat să plecăm învinși. Am dat dovadă de multă abnegație, mult curaj și multă nonșalanță. Am jucat eliberați de orice presiune în repriza secundă, în timp ce în prima păream timorați. În prima repriză n-am riscat nimic, dar cele două goluri primite ne-au adus acea nebunie de care aveam nevoie”, a declarat atacantul lui Ludogorets.
Şi Nicuşor Stanciu a recunoscut că tricolorii au avut un minus faţă de norvegieni la capitolul fizic, dar este de părere că naţionala noastră are acum mai multe şanse la calificare ca echipa lui Lars Lagerbäck.
,,Norvegienii ne-au dominat fizic. Am fost iar conduși cu 2-0, dar mă bucur că a revenit. Norvegia e scoasă din lupta pentru calificare, în mare parte. Noi am crezut până la capăt! Mereu vrem să avem o atitudine bună și vrem să jucăm până în minutul 90. Cred că avem șanse de calificare. Dacă Suedia pierde cu Spania și noi batem Malta, facem 7 puncte și suntem acolo. Mai sunt 7 meciuri și jucăm cu Suedia și Norvegia acasă. Cred că echipa s-a mișcat bine. Ne bucurăm că am luat un punct. Am speranțe mari la calificare. Trebuie să luăm cele 3 puncte din Malta”, a declarat Stanciu. Partida Malta – România începe la ora 21.45.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here