România – Belgia, de la ora 19.00

159

Reprezentativa Under 21 a României va disputa în această seară o partidă amicală împotriva naţionalei similare a Belgiei. Meciul se va disputa de la ora 19.00, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca. Ambele echipe sunt calificate la EURO 2019, competiţie ce va avea loc anul viitor în Italia şi San Marino. Tragerea la sorți a grupelor turneului final se va ţine pe 23 noiembrie, la Bologna. Antrenorul României, Mirel Rădoi, a explicat de ce a ales oraşul Cluj Napoca şi ce obiectiv au tricolorii în partida test.
“Mă bucur că am reușit să parafăm acest amical cu o echipă calificată ca și noi la EURO. Voi profita de acest test pentru a încerca lucruri noi. Sincer să fiu, liniştit nu pot să fiu niciodată, indiferent că este un meci amical sau oficial. Din punctul meu de vedere, contează mai puţin şi asta am încercat să le transmit şi băieţilor ca ei să înţeleagă că indiferent de adversarul pe care-l întâlnim şi chiar dacă este un meci amical, trebuie să-l tratăm ca pe unul oficial. Am ales să venim din nou la Cluj-Napoca pentru a le mulțumi oamenilor pentru suportul din meciul cu Țara Galilor, dar și pentru că starea gazonului este una foarte bună”, a spus Rădoi. Pentru amicalul cu Belgia, selecţionerul de la U21 a cedat la naţionala mare mai mulţi jucători care au fost la tineret la ultima dublă din preliminariile pentru turneul final: pe Hagi, Cicâldău, Puşcas, Ivan şi Paşcanu. Între timp, Ivan s-a accidentat şi a părăsit cantonamentul primei reprezentative.
“Mi-am dorit să văd cum se antrenează, cum se integrează în grupul nostru, pentru că mulţi o să facă parte din lotul nostru pentru Euro şi atunci rugămintea mea către Cosmin Contra a fost să-mi lase cât mai mulţi jucători. Am înţeles şi prioritatea lui, pentru că în momentul de faţă noi suntem calificaţi şi atunci automat echipa mare are prioritate şi atunci am fost mulţumit măcar cu Denis Drăguş”, şi-a explicat Rădoi decizia.
“Pentru noi fiecare meci este important, indiferent dacă este oficial sau amical. Îmi doresc să încheiem anul cu o victorie, în fața publicului clujean, care ne-a susținut foarte mult în partida cu Țara Galilor din preliminariile pentru EURO”, a declarat şi căpitanul naţionalei, portarul legitimat la Genoa, Ionuț Radu.
Lotul convocat de selecționerul Mirel Rădoi:
Portari: Ionuț Radu (Genoa FC/Italia), Cătălin Căbuz (AFC Hermannstadt)
Fundași: Radu Boboc (FC Viitorul), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Radu (CFR Cluj), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Denis Ciobotariu (Dinamo București)
Mijlocași: Vlad Dragomir (Perugia/Italia), Mihai Dobre (Bournemouth/Anglia), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Olimpiu Moruțan (FCSB), Dragoș Nedelcu (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș)
Atacanți: Florinel Coman (FCSB), Adrian Petre (Esbjerg fB/Danemarca), Denis Drăguș (FC Viitorul), Robert Moldoveanu (Dinamo București)
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here