Romanescu: Licitația pentru centură a fost anulată

908

Licitaţia pentru continuarea lucrărilor de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu a fost anulată, a anunțat primarul Marcel Romanescu. O singură societate se înscrisese la această licitație, subiectul centurii fiind temă de campanie pentru PSD la alegerile europarlamentare.
„Am fost la Ministerul Transporturilor să discut despre finalizarea centurii orașului și despre pasajele la calea ferată din municipiu. M-au așteptat câteva surprize de proporții. Ne amintim cu toții promisiunile și declarațiile liderilor politici ai PSD despre licitația referitoare la șoseaua ocolitoare, la cum dădeau drept sigură finalizarea lucrărilor în acest an. Ei bine, licitația despre care tot vorbeau pesediștii a fost anulată. Toată procedura de licitație trebuie reluată de către CNAIR și găsită o altă societate care să poată efectua aceste lucrări”, a declarat primarul municipiului Târgu-Jiu.
Tot de la Ministerul Transporturilor, primarul Romanescu a aflat „cu surprindere” că nu se purtase nici măcar vreo discuție despre pasajele de cale ferată. Este vorba despre pasajele de pe străzile Tudor Vladimirescu, Ana Ipătescu – 9 Mai și Mărgăritarului, care nu fuseseră prinse în niciun proiect. De aceea, sunt așteptați la Târgu-Jiu reprezentanți ai companiei de cale ferată astfel încât să fie găsite soluții pentru ca lucrările la aceste pasaje să demareze cât mai curând.
Ion Tudor, șeful Secției Naționale de Drumuri Gorj, afirma, zilele trecute, că nu are informații noi de la CNAIR despre oferta depusă de firma care dorea să finalizeze lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu. „Nu mai știu nimic, nu am alte informații”, spunea Tudor.

În schimb, reprezentanții PSD Gorj îi cer ministrului Transporturilor „să comunice public numele persoanei sau persoanelor de la PSD care au anulat licitația la care făcea referire atât primarul Romanescu, dar și organizația PNL Gorj, și dacă această anulare a fost făcută legal sau nu”.
Centura ar fi trebuit să fie gata de acum trei ani. Lucrările au început în 2015, iar în 2017 au fost sistate, după ce firma italiană care a câștigat licitația a reziliat contractul.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here