Romanescu, după petiţia Pandurilor: “Din 2019, echipa va reveni pe Stadionul Municipal”

32

Clubul de fotbal Pandurii Târgu-Jiu a lansat o petiţie online prin care cere sprijinul membrilor fondatori pentru a-şi continua activitatea. Cea mai reprezentativă formaţie din Gorj face astfel un nou apel public adresat acţionarilor şi autorităţilor locale şi judeţene pentru a reveni lângă sportul rege. Printre altele, se vorbeşte despre reluarea finanţării, despre finalizarea Stadionului Municipal din Târgu-Jiu, dar şi despre sprijinirea Centrului de Copii şi Juniori. Petiţia poate fi găsită sub numele SUSŢINE PANDURII – ECHIPA ORAŞULUI TÂRGU-JIU!, iar conducerea clubului doreşte să strângă semnături de la cât mai mulţi gorjeni pentru a o înainta şi parlamentarilor care reprezintă judeţul. “Echipa de fotbal a oraşului Târgu-Jiu, Pandurii, formaţie care a scris istorie pentru fotbalul gorjean de peste 55 de ani, trece prin momente dificile de mai bine de doi ani. Din păcate, s-a ajuns la situaţia actuală tocmai pentru că autorităţile locale par să fi uitat acest lucru – că PANDURII ESTE ECHIPA DE FOTBAL A ORAŞULUI TÂRGU JIU! Aflat acum în procedură de reorganizare, clubul Pandurii Târgu Jiu nu mai beneficiază de sprijinul membrilor asociaţi, care au fondat practic echipa, dar care de mai bine de doi ani au abandonat-o. De suferit a avut nu numai echipa Pandurii Târgu Jiu – care evoluează acum în Liga a doua a Campionatului Naţional de Fotbal, ci şi Centrul de Copii şi Juniori al clubului Pandurii, respectiv sute de copii şi tineri care au evoluat sau ar fi putut evolua la Pandurii dacă lucrurile ar fi stat normal şi clubul nu ar fi fost adus în situaţia de a intra în insolvenţă în anul 2016. Mulţi copii şi juniori au abandonat fotbalul sau au plecat către cluburi private, performanţele juniorilor care evoluează în Campionatul Naţional s-au redus, la fel şi cele ale copiilor care evoluează în Campionatele judeţene. (…) Pentru că susţinătorii echipei Pandurii vor să se bucure din nou de meciurile echipei favorite şi pentru a oferi din nou prilej de bucurii copiilor şi tinerilor care se îndreaptă către acest sport, ne adresăm prin această petiţie tuturor celor care au puterea de a face ceva pentru a ajuta clubul să îşi revină şi pentru a readuce Pandurii în casa în care echipa s-a născut şi a crescut şi acolo unde a scris istorie pentru Municipiul Târgu Jiu:
– Solicităm autorităţilor locale să sprijine fotbalul gorjean şi să fie alături de Pandurii la fel ca atunci când au fondat echipa de fotbal;
– Solicităm autorităţilor locale să grăbească demersurile pentru a finaliza lucrările la Stadionul Municipal din Târgu Jiu;
– Solicităm revenirea pe propriul teren a echipei de fotbal PANDURII şi inaugurarea cât mai rapidă a noului stadion;
– Solicităm o mai mare implicare în sprijinirea activităţii Centrului de Copii şi Juniori al echipei Pandurii, pentru ca acolo să se pregătească în condiţii normale cât mai mulţi copii şi tineri care acum dispută meciurile oficiale pe terenurile din Complexul Sportiv Municipal”, se arată în demersul clubului.
Prima reacţie a venit de la primarul Marcel Romanescu, care a spus, la un post de radio local, că Pandurii va juca pe Stadionul Municipal din acest an, iar autorităţile locale au făcut toate demersurile necesare pentru a grăbi finalizarea investiţiei. “Noi am făcut ceea ce a depins de noi ca echipa să revină pe Stadionul Municipal. Am demarat toate procedurile, am participat la toate întâlnirile care au avut loc la nivelul Ministerului Dezvoltării şi, aşa cum bine se vede, în momentul acesta este deja şi licitaţia finalizată, urmează ca cel care a câştigat această licitaţie să finalizeze investiţia de pe stadion. Mai mult de atât nu puteam să facem, e clar că în 2019 vom avea un stadion funcţional pe care echipa Pandurii poate să joace. Cred că din 2019 încolo Pandurii va reveni pe Stadionul Municipal”, a precizat Romanescu. În ceea ce priveşte sprijinul financiar dat de autorităţile locale sau obligaţiile pandurilor pe noul stadion, situaţia nu este tocmai limpede. “Clubul este în insolvenţă, iar eu ştiu că, pe perioada insolvenţei, nu se poate face finanţare, dar vedem exact în perioada următoare şi vom analiza, ţinând cont de faptul că la clubul de fotbal acţionar în acest moment este Consiliul Local, vom discuta toate aceste aspecte. Din ce ştiu eu, este un contract de comodat, vom analiza, avem timp suficient, pentru că până în mai-iunie nu se va putea intra pe stadion, dar ulterior vedem exact ce este prevăzut în acel contract de comodat”, a declarat edilul din Târgu Jiu. Liga secundă va reveni la sfârşitul lunii februarie, Pandurii având programat un meci tare la Târgu Jiu, împotriva formaţiei Petrolul Ploieşti. Echipa noastră a terminat anul 2018 pe locul 10 în clasament, cu 28 de puncte.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here