Romanescu anunță investiții în cartierul Iezureni! Infrastructura, vizată!

538

Mai multe proiecte de investiții au fost demarate pentru locuitorii din cartierul Iezureni din municipiul Târgu-Jiu.

Edilul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a făcut, ieri, publice, seria investițiilor finalizate ori în curs de execuție pentru lucrările din cartierul Iezureni. Nu doar racordarea la rețeaua de canalizare menajeră a fost în atenția autorităților locale, ci au fost semnate și contractele în vederea executării asfaltării mai multor străzi.
,,Una dintre problemele frecvent întâlnite la nivelul municipiului Târgu-Jiu a fost discrepanța, din punct de vedere al dezvoltării, dintre zonele limitrofe și cele centrale, diferență adâncită și de lipsa investițiilor. Este o greșeală să ignori marginea unui oraș și să direcționezi fonduri doar către cartiere centrale. Astfel s-a ajuns în situații care, în unele cazuri, chiar puneau în pericol cetățenii, un exemplu în acest sens fiind podul de peste pârâul Iezureni. Mâncat de rugină, cu adevărate cratere care, nu de puține ori, au produs accidente, podul devenise un real pericol pentru cei care se încumetau să-l traverseze.
Problema era că cetățenii care locuiesc în zonă nici nu prea aveau alternative. Podul a fost reabilitat vara trecută. De asemenea, a fost curățat și canalul pe care îl traversează. Și în acest caz, calitatea lucrărilor poate fi verificată și nu poate fi contestată. De altfel, am demarat o serie de investiții în Iezureni, menite să le ofere cetățenilor care locuiesc aici confortul pe care îl merită. Aproape 450 de mii de lei am alocat pentru racordarea a 279 de imobile la rețeaua de canalizare menajeră. De asemenea, strada Paltinului și aleea Paltinului au fost modernizate, printr-o investiție de peste 1 milion de lei, aici intrând și canalizarea. Tot în zonă s-au semnat deja contractele pentru străzile Stejarului și Arinului. În acest caz este vorba de o investiție de 1,2 milioane de lei. De menționat și amenajarea unei stații de autobuz, în același cartier, în valoare de 37.400 de lei”, a anunțat primarul municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here