Rîsu cere instanţei să-l lase liber

143

Picture 024Constantin Rîsu nu este de acord cu decizia magistraţilor de la Judecătoria Târgu Jiu de a-l aresta preventiv pentru 15 zile şi cere să fie pus în libertate. El a atacat cu recurs sentinţa respectivă, considerând că ancheta poate continua cu el şi dacă nu este în spatele gratiilor.

Demersul său se bazează şi pe faptul că, după producerea accidentului a cooperat cu poliţiştii şi procurorii, chiar dacă după producerea nenorocirii a refuzat să sufle în fiolă.

Rîsu Junior a venit la audieri, când a fost liber, fără probleme, ulterior fiind luată decizia de reţinere a sa, decizie motivată de faptul că cele două fete pe care le-a accidentat au nevoie de îngrijiri medicale ce pornesc de la 55 de zile şi ajung la 80 de zile. În dezavantajul său este şi alcoolemia de 1,65, extrem de ridicată, pe care acesta o avea în momentul producerii accidentului. Reamintim că în noaptea de duminică spre luni, Constantin Rîsu, fiul omului de afaceri cu acelaşi nume, a izbit în plin patru autoturisme şi a rănit grav două fete de 21 şi 22 de ani, după care nu a suflat în aparatul etilotest, invocând dureri în piept, dureri pe care medicii nu le-au prea descoperit. Tribunalul Gorj este cel care va decide dacă ancheta în acest caz va continua cu Rîsu în stare de libertate sau nu, verdictul de aici fiind definitiv. Dacă lucrurile nu se schimbă, omul de afaceri poate spera că îşi mai vede băiatul liber după data de 8 mai, asta dacă anchetatorii nu mai solicită o prelungire a perioadei de arest preventiv.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here