REVOLTĂTOR! Sindicalista din Consiliul de Administrație al Spitalului Târgu-Jiu și-a băgat soțul la încasare: 33.000 de lei, anual, pentru repararea aerelor condiționate!

3256

Casta formată în jurul lui Gigel Capotă, cel care încă se crede manager al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, a funcționat perfect cât timp acesta s-a aflat la conducerea unității medicale: cei care se ridicau împotriva acestuia erau reduși la tăcere prin oferirea unor funcții, posturi mai bine plătite, privilegii sau chiar contracte cu spitalul. Așa s-a ajuns în situația în care, o asistentă cu funcție în sindicatul Sanitas, reprezentativ la nivelul SJU, propulsată în Consiliul de Administrație al instituției, care în primăvara anului trecut cerea, public, demiterea lui Capotă, să fie liniștită cu un contract de peste 33.000 de lei pentru firma soțului.

Ramona Nucu este asistent medical principal la Cabinetul de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și vicepreședinte al Sindicatului ,,Sanitas” Gorj, iar funcția sindicală a propulsat-o în Consiliul de Administrație al SJU ca invitat permanent.
O declarație, cel puțin surprinzătoare, în condițiile în care șeful acesteia pe linie sindicală, Valentin Popa, era chiar președinte al CA al SJU, a scos-o din anonimat: în luna aprilie a anului trecut, la câteva luni după ce Gigel Capotă fusese desemnat manager interimar, Ramona Nucu a cerut, public, demiterea acestuia acuzându-l că are o ,,atitudine amenințătoare, de hărțuire și intimidare la adresa personalului medical și a împărțit sporuri discreționar”.
După această declarație s-a așternut liniștea și nu s-a mai auzit nimic în legătură cu finalitatea ”analizei” anunțate, la acea vreme de vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Nicolae Muja.
Nu după multă vreme au apărut unele speculații în legătură cu o afacere perfectată de soțul sindicalistei cu unitatea medicală, însă aceste aspecte n-au ieșit la iveală câtă vreme în funcție s-a aflat Gigel Capotă, cel contestat de sindicalista de la Sanitas.
Conducerea SJU a confirmat, marți, oficial că societatea comercială care asigură service-ul la aparatele de aer condiționat din cadrul spitalului este SC Ovifrig Service SRL Tg-Jiu, iar valoarea contractului este de 33.000 de lei, anual. Trebuie spus că Ovifrig Service SRL este deținută de omul de afaceri Ovidiu Nucu, soțul Ramonei Nucu, aspect care o pune pe sindicalista de la Sanitas, cel puțin într-un conflict de interese moral, câtă vreme prin statutul său în CA al SJU nu participă la luarea deciziilor, deci nu poate face obiectul unei verificări a Agenției Naționale de Integritate.
Recent, Ramona Nucu a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al Sindicatului Sanitas Gorj.
Claudiu MateI

2 COMENTARII

  1. Aceste specimene care nu se mulțumesc cu salariul primit și recurg l a fel și fel de manevre pentru a obține bani nemunciți ar trebui dați afară. Lichele care nu știu cum sa păcălească și se îmbogățesc pe spinarea statului din banii tuturor, jos cu ei!!!

  2. De ce nu? Daca nu ii fura ea ii fura altcineva. Asta e gandirea prin zona

    Nu numai ca nu are sotul calificarea necesara dar pun pariu ca omu a lucrat ore suplimentare cat tine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here