Revelionul Artiștilor – petrecere cu sute de participanți!

1504

A fost mare chef, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la restaurantul de pe Insulița de pe Jiu, acolo unde sute de artiști, muzicanți și lăutari s-au strâns din toată țara și chiar din străinătate pentru a participa la Revelionul ce le este dedicat și care a devenit deja tradițional la Târgu-Jiu.

Doar în cei doi ani de pandemie petrecerea nu a avut loc, anul acesta fiind cea de-a 13-a ediție, la prima dintre ele numărul participanților fiind de câteva zeci. Acum s-a ajuns la sute de participanți, la un meniu de aproape 400 de lei pe persoană și la o sală care e aproape neîncăpătoare când ies toți cei dornici să joace o horă sau o sârbă. Iar la acest chef s-a jucat permanent, mai ales că petrecăreții fix de muzică nu au dus lipsă.
Vladimir Duminică este un tânăr artist de la Chișinău care a mărturisit că a condus aproape o jumătate de zi pentru a putea ajunge la Târgu Jiu.„A fost un efort de vreo 11 ore de condus, dar îmi place aici, e frumos. E prima dată când vin pe meleagurile acestea, dar o să mai revin pentru că ne simțim foarte bine. E sărbătoarea noastră, a artiștilor, lăutarilor și muzicanților și ne simțim foarte bine cu toții”, a spus tânărul basarabean. Și Diana Ioniță a venit de la Buzău și a mărturisit că va reveni și anul viitor. „Pentru prima dată am ajuns la acest revelion și am venit pentru că am auzit că la Târgu-Jiu e cea mai tare petrecere a noastră. E cel mai frumos revelion și nu aveam voie să îl ratăm. Abia aștept să facem o tradiția din treaba asta și în fiecare an să revenim la Târgu-Jiu pentru a ne distra după un an de muncă”, a spus artista. Pe la microfonul „oficial” s-au perindat Stane Stepănescu și Marian Cozma, constănțeanul declarându-se și el foarte bucuros că a reușit să fie prezent la petrecere și chiar să îi scoată la joc pe toți participanții. „Mă bucur să fiu aici, îmi place Târgu-Jiu, îmi plac oamenii de aici și vreau să mă simt bine, să mă distrez alături de ei pentru că am foarte mulți prieteni, colegi de breaslă cu care vreau să beau și un șpriț și să le urez La Mulți Ani”, a spus Cozma.
Maria Loga, Irina Zoican, Victor Tița și alți artiști au fost prezenți, marele absent fiind Niculina Stoican, din cauza unei probleme personale. Colegii i-au transmis însă că îi sunt alături, organizatorii Elisabeta și Gigi Vasile reușind cu brio să realizeze o petrecere pe care participanții să nu o uite până anul viitor. „Avem alături de noi artiști din toată țara, lăutari, invitați din toată țara și de la anul am vrea să-I spunem acestui revelion al lăutarilor, artiștilor, muzicanților și prietenilor, pentru că și oamenii care ne iubesc și ne invită la evenimente sunt bineveniți alături de noi, să se distreze, să facă poze, să se simtă bine alături de noi”, a menționat Elisabeta Vasile, în timp ce soțul său a precizat că la petrecere au venit și oameni simpli, care nu au nicio legătură cu această breaslă. „Cine și-a dorit a putut participa, ca să dau un exemplu, avem o doamnă comandor, pilot de aviație din București, care a vrut să se înscrie înainte să știe cine cântă, cât costă meniul, nu a interesat-o, a vrut doar să fie alături de noi și apreciem acest gest, iar acum este aici la masă”, a spus Gigi Vasile.
Persoana în cauză este Margareta Alexandrescu, care a mărturisit că va reveni la Târgu-Jiu ori de câte ori va avea ocazia. „Mi s-a recomandat această petrecere de excepție și chiar sunt bucuroasă că am acceptat s-o încerc anul acesta și probabil o să devin un client permanent”, a spus aceasta. Petrecerea s-a terminat în zori, de acum încolo pe petrecăreți așteptându-i un an cu multe nunți și botezuri.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here