,,Revelațiile durerii(după Cioran)”, la vernisaj! Talentul artistului Oana Tudose, dezvăluit publicului

2116

Vernisajul expoziției ”Revelațiile durerii (după Cioran)“ a adunat la Muzeul Județean AL.Ștefulescu, joi, zeci de iubitori ai artei  și cunoscători de artă din Gorj. Curatorii expoziției sunt Ana Daria Ionescu Haidău, directorul Liceului de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”, și Vasile Fuiorea, președintele Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

“În durere omul cugetă prin simţuri. Acest paradox vrea să arate că, prizonier în obsesiunile durerii, omul nu mai poate desfăşura operaţiunile inutile de combinare a ideilor, ci lasă simţurilor libertatea de a proiecta ceea ce se petrece în frământarea lor. Aici este explicaţia faptului pentru ce toate creaţiunile izvorâte din suferinţă sunt de o sinceritate perfectă.” (Cioran 91). Cioran, Emil. Revelațiile Durerii. Echinox, 1990.

Oana Tudose adresează subiecte intime de regăsire și identitate. Lucrările caută să materializeze momente imateriale prin exerciții intuitive de textură și tehnică. Revelațiile durerii devine o reflexie vizuală și o exprimare temporală a unor momente efemere. Tehnica mixtă reflectă procesul creativ bazat pe intuiție prin întreruperi abrupte, tăiere sistematică, ardere aleatorie, creare și distrugere intenționată. O abordare și o tehnică intuitivă ce caută să exprime fragilitatea momentului.

Până pe data de 14 aprilie, expoziția va rămâne la dispoziția publicului, la Muzeul Județean Gorj.

Oana Tudose este absolventă a Liceului de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” secția Arhitectură. Artista și-a continuat studiile în cadrul Facultății de Arhitectură „Ion Mincu”, secția Arhitectură de Interior. În 2013 își definitivează Masteratul în Arhitectură de Interior și Retail Design, în cadrul Institutului „Piet Zwart“, parte din Academia Willem de Kooning din Rotterdam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here