Reținuți pentru furt de curcani

924

O femeie de 59 de ani, din comuna Jupâneşti, a sunat, sâmbătă, la 112 și a cerut ajutorul polițiștilor, sesizând faptul că trei femei şi un bărbat au intrat în curtea sa și i-au furat mai mulți curcani.
”Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că patru persoane ar fi pătruns pe poarta de acces în curtea locuinţei femeii, întrebând dacă are curcani de vânzare. Femeia le-a solicitat să plece, spunându-le că nu are păsări de vânzare, dar cele patru persoane au insistat, alergând să prindă curcanii.
În momentul apelării la 112, persoanele în cauză au părăsit curtea locuinței, au ameninţat apelanta cu acte de violență și au părăsit locul faptei în direcţia comunei Jupâneşti, folosind în acest scop un autoturism, pe care îl parcaseră la poarta locuinţei. La nivelul județului, polițiștii au constituit filtre, ocazie cu care autoturismul în cauză a fost identificat în trafic pe raza comunei Bâlteni.
Cele patru persoane au fost identificate ca fiind un bărbat de 53 de ani, care a condus autoturismul și trei femei, de 45, respectiv 62 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, acestea fiind conduse la sediul Poliției Rovinari pentru continuarea cercetărilor.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la infracțiunea de furt calificat, cercetările continuând pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt.
A fost continuată urmărirea penală faţă de bărbat și una dintre femeile, de 45 de ani, pentru complicitate la infracţiunea de tentativă la furt calificat și față de femeia de 62 de ani, pentru tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, faţă de aceştia fiind luată măsura reţinerii pentru 24 ore”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
După o noapte de arest, cele două femei și șoferul lor au ajuns în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, care au decis ca suspecții să fie puși sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here